Ačkoliv se již viktoriáni nemohou v tabulce posunout z druhého místa, do posledního utkání sezony 2018/2019 proti Baníku Ostrava jdou s jasnou motivací – rozloučit se s fanoušky v Doosan Areně vítězně! To potvrdili i trenér Pavel Vrba a záložník Jan Kopic.

„Byl bych rád, kdybychom udrželi domácí neporazitelnost. Celá sezona byla v prostředí Doosan Areny mimořádná a já chci, abychom to potvrdili,“ přeje si Vrba, s nímž souhlasí právě i Kopic: „Chceme tu sérii výher v domácím prostředí prodloužit co nejdále. Ztratili jsme tu v lize jen s Příbramí, jinak jsme všechno vyhráli, v tom chceme určitě pokračovat.“

Baník hrál ve středu finále MOL Cupu proti pražské Slavii, které však prohrál. Oba viktoriáni utkání sledovali a již nyní vědí, že Ostrava bude hrát v Plzni o evropské poháry. „Finále bylo hodně bojovné a hrané před výbornou fanouškovskou kulisou. Šlo víceméně o vyrovnané utkání. Uvidíme, s čím sem Baník v neděli přijede, my se připravíme co nejlépe to půjde,“ slibuje Kopic. „Na finále jsem koukal, bylo vyrovnané, Baník dle mého názoru i trochu nezaslouženě prohrál. Soupeř zde bude hrát o poháry a dobře to ví, takže nás nečeká vůbec jednoduchý zápas,“ upozorňuje kouč Vrba.

Viktoria se s Baníkem v této sezoně utká již počtvrté. V obou ligových zápasech vyhrála (1:0, 2:1), ostravský celek pak slavil výhru v rámci MOL Cupu (3:2prod.). „S Ostravou to bylo vždy hodně bojovné. Na oba tyto zápasy v lize si pamatuji, doma jsme prohrávali, ale nakonec jsme to strhli na svou stranu v závěru a vyhráli 2:1. Na podzim jsme tam vyhráli 1:0, to soupeř neproměnil třeba penaltu. Podařil se mi tam dát pěkný gól, obstřel z dálky na zadní tyč, kdybych to zopakoval v neděli, tak bych se nezlobil,“ říká s úsměvem Jan Kopic.

Trenér Pavel Vrba řeší problémy se skládáním sestavy. Kromě zraněných hráčů budou totiž mimo hru vykartovaní TomᚠChorý, TomᚠHořava a Radim Řezník. „Sestava se skládá těžce. Někteří hráči se stále doléčují, tito tři dostali karty, takže to je problém. Uvidíme, kolik hráčů bude k dispozici a kolik jich bude v nominaci. Možná povoláme i nějaké mladíky z juniorky,“ přemýšlí plzeňský lodivod.

Vstupenky na zápas s Baníkem Ostrava jsou stále v prodeji. K dispozici jsou do pátečních 17 hodin ve fanshopu, případně jsou pak k zakoupení také na prodejních místech Plzeňské vstupenky v jejich otevírací době. Seznam těchto míst najdete ZDE.

Foto: Michal Bártík