Náročný program pokračuje, po výhrách na Spartě a nad Mladou Boleslaví čeká viktoriány dlouhá cesta do Ostravy. Zde se ve středu 3. června střetnou od 18:00 s Baníkem, ze kterého do Viktorie přišel obránce Radim Řezník. Co od duelu očekává právě on a trenér Adrian Guža?

Výhru 7:1 nad Boleslaví musel Řezník kvůli karetnímu trestu sledovat z tribuny. „Odehráli jsme výborný zápas. Pomohl brzký gól a od začátku jsme dominovali. Hezké akce, hodně gólů, takže velká spokojenost. Na tribuně jsme si to s klukama užívali hodně, škoda, že nemohli být na zápase fanoušci, protože ti by si to užili taky. Ale situace je taková, jaká je. Hlavně, že jsme získali tři body,“ těší plzeňského beka.

„Pro nás to bylo velmi podstatné vítězství,“ pochvaluje si kouč Adrian Guža. „Nyní je ale největší výzvou opět nejbližší zápas. Už na něj myslíme, pustili jsme si pár věcí o soupeři a bude velmi důležité, aby se nám podařilo přepnout do módu předzápasové přípravy,“ ví slovenský trenér.

Baník má na kontě 40 bodů a v lize je pátý, po restartu FORTUNA:LIGY remizoval 0:0 v Příbrami a 1:1 ve Zlíně. „Před pauzou byl ale Baník nahoře, měl dobré výsledky, takže se na to nemůžeme spoléhat,“ varuje Řezník. „Možná pro domácí bude nevýhoda, že tam nebudou mít své výborné fanoušky, na to se ale my dívat nesmíme. Chceme tam zvítězit a zůstat na vítězné vlně,“ předesílá.

„Po příchodu nového trenéra se Baník snaží přejít na určitý herní styl, který je velmi zajímavý,“ vypozoroval Adrian Guža. „Je to pro nás velká výzva se připravit na ten zápas, umět reagovat a zároveň být aktivní a využívat naše silné stránky. Hlavně, abychom byli vítězní,“ přeje si plzeňský lodivod.

Opět si pochvaloval možnost rotace hráčů. „Je to perfektní, že můžeme vybírat z celého našeho kádru. Je důležitá jak ta sestava, která startuje, tak i ta, která dohrává zápas. Náhradníci pro nás nejsou jen hráči, co chodí do hry, ale výborní fotbalisté, kteří mají určitou porci minut a je důležité, aby ji využili naplno. Je to perfektní rébus, kluci jsou všichni fit; hladoví, aby hráli a v neposlední řadě cítí, že mají důležitou roli v mužstvu, i když nehrají od začátku,“ líbí se přístup jeho svěřenců trenéru Gužovi.

Dlouhá cesta Radimu Řezníkovi tolik nevadí. „Uvidíme, jaká bude dálnice, ale vždycky to nějak uteče. Máme filmy, každý se zabaví dle svého. Já si třeba nedávno koupil Nintendo, na kterém si zahraju starší hry jako je Mario a tak dále,“ přiznává Radim Řezník.


Zápas budete moci opět sledovat na projekci na zahrádce Gambrinus v pivovaru, nebo také v restauraci Klubovka!