Přestup mládežnického reprezentanta Christophe Kabonga z belgického Lommelu do Viktorie Plzeň je zpečetěný. Dvacetiletý ofenzivní fotbalista podepsal s Viktorií čtyřletý kontrakt.

Již minulý týden se Christophe Kabongo zapojil do letní přípravy a o víkendu odehrál první přípravný duel v dresu Viktorky. Právě dnes byl administrativně dotažen jeho přestup z belgického Lommelu a hráč podepsal čtyřletou smlouvu.

„Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a Christophe se stal hráčem Viktorie,“ uvedl Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

Christophe Kabongo patřil belgickému Lommelu, který spadá pod City football Group vlastníci například Manchester City. Poslední rok a půl odehrál na hostování ve slovenské Podbrezové. Patří zároveň do kádru českého národního týmu do jednadvaceti let, kde má bilanci šesti zápasů s čtyř branek.

„Angažmá ve Viktorce beru jako obrovskou výzvu. Sledoval jsem její výkony v pohárové Evropě a udělala na mě dojem. Teď budu chtít přispět k dalším úspěchům,“ řekl dvaadvacetiletý fotbalista po podpisu smlouvy.

Již dnes jej mohou fanoušci Viktorky vidět na hřišti během přípravného duelu s Banskou Bystricí (17:00, hřiště Touškov).