Ještě před startem přípravy představuje Viktorka další letní posilu. Červenomodrý dres bude oblékat útočník Daniel Vašulín, jenž přichází z Hradce Králové a v DOOSAN Areně podepsal tříletý kontrakt.

Šestadvacetiletý útočník přichází do Viktorie Plzeň z Hradce Králové, v jehož dresu odehrál tři ligové sezony a v 92 zápasech nastřílel 20 branek. Mimochodem dvě sezony jej vedl i současný kouč Viktorky Miroslav Koubek.

„Jde o typově silového útočníka s velmi dobrou koncovkou, navíc je na tom dobře i po běžecké a herní stránce. Ve svém stále mladém věku je to pro nás zajímavý hráč, u něhož vidím v novém prostředí prostor pro výkonnostní akceleraci. Má potenciál,“ řekl na jeho adresu úspěšný kouč Viktorie.

„Daniel Vašulín je hráč, který svým somatotypem i věkem zapadá do naší koncepce. Vidíme u něj možnost dalšího fotbalového vývoje a v rámci celého sportovního úseku jsme se na něm shodli a jsme rádi, že ho můžeme nyní přivítat v našem klubu. V dresu Hradce, odkud ho velmi dobře zná i nᚠtrenér, předváděl nadstandardní výkony a věříme, že na ně naváže právě u nás,“ dodal sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Daniel Vašulín absolvoval lékařskou prohlídku a následně podepsal s Viktorkou tříletý kontrakt. „Viktorka? Pro mě osobně obrovská výzva. Už se těším, až to všechno příští týden vypukne. Jak znám trenéra, příprava bude určitě náročná, ale přesně tak je to potřeba. Věřím, že se na sezonu skvěle připravíme. A taky se těším na fanoušky, v DOOSAN Areně jsem zažil vždycky skvělou atmosféru,“ uvedl bezprostředně po podpisu smlouvy. Nová posila Viktorky se těší i na svou premiéru v evropských pohárech. „Poháry jsem ještě nehrál, pro každého hráče je to obrovské lákadlo. Budeme se chtít určitě porvat o Evropskou ligu,“ měl jasno.

„Daniel Vašulín se jednoznačně zařadil mezi nejzajímavější útočníky české nejvyšší soutěže. Jeho výjimečnost spočívá v kombinaci skvělé fyzické dispozice, herní inteligence a skvělého charakteru. O tento sportovní posun měl Dan velký zájem, na náročné prostředí v kombinaci s evropskými ambicemi Plzně se hodně těší. Já osobně jsem přesvědčen, že je na tuto výzvu stoprocentně připraven,“ uzavřel Viktor Kolář, šéf společnosti SPORT INVEST, která hráče zastupuje.

Dane, a se ti ve Viktorce daří!