V úterý 6. června proběhl na Fotbalovém stadionu Josefa Žaloudka poslední trénink 9. ročníku Brankářské akademie FCVP. Letošního ročníku se zúčastnilo šestatřicet brankářů z různých oddílů celého regionu. Již nyní je možné se přihlásit do jubilejního 10. ročníku.

9. ročníku Brankářské akademie Viktorie Plzeň se zúčastnilo třicet šest brankářů ze všech věkových kategorií.  Letošní ročník probíhal od září do června a brankáři absolvovali dvaatřicet tréninkových jednotek. „Musím pochválit všechny brankáře za přístup k tréninkům a jejich nasazení. U brankářů, kteří navštěvují akademii již delší dobu, je vidět velké zlepšení. Dělají nám trenérům velkou radost,“ chválil svěřence trenér Jan Levý.

Nejmenší golmánci se seznamovali se základy brankářského umu. „Ti nejmenší se zatím seznamovali se základní technikou chytání a poznávali první ostřejší brankářské tréninky v ligovém klubu. Všichni brankáři z regionu mají příležitost se vypracovat a poprat se o místo v různých kategorií našeho klubu,“ doplňoval kouč Levý.

Za devět let fungování prošlo akademií přes dvě stovky brankářů. „Tak velké číslo jsme opravdu nečekali. Jsme přesvědčení, že tento projekt bude nadále pomáhat brankářům z celého regionu, a že se budou nadále zlepšovat. Musím přiznat, že mě mrzí, že se s námi z důvodu věku loučí brankáři, kteří navštěvovali akademii od úplného začátku. Tak už to ale ve fotbale chodí. Všem brankářům, kteří dokončili akademii přeji za trenérský tým mnoho úspěchů a věříme, že se nadále budeme potkávat při zápasech,“ přiznal trenér brankářů.

Jubilejní 10. ročník brankařské akademie odstartuje letos v září. Zaregistrovat se na něj můžete již nyní na  https://brankarifcvp.cz/. „Rád bych touto cestou pozval nové brankáře z celého regionu, co mají zájem se naučit brankařské řemeslo. Přihlásit se mohou na odkazu a na emailové adrese j.levy@email.cz.

Fotogalerie