Viktoria Plzeň je ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. Trenér Miroslav Koubek po penaltovém dramatu, které dopadlo lépe pro Viktorii odpovídal na otázky novinářů.

Trenére, už jste dokázal vstřebat dnešní postup do čtvrtfinále?

Asi ano. Vnímám, že jsme dokázali klubový historický rekord. Mám pocit uspokojení, že se nám něco takového povedlo.

Byla to dneska one man show v podání Martina Jedlička?

Byl to skvělý zápas od Martina, byl určitě hrdinou a podržel nás. Pochytal pět, šest těžkých střel. Ženeva byla skvělá v protiútocích, ale našeho obrana a Martin nás podrželi. Martin je opravdu jistý a dnes byl jednoznačně nejvýraznější postavou.

V čem je největší síla tohohle týmu?

V soudržnosti. Jsou to opravdový profíci. Máme tady hráče, kteří mají za sebou velké kariéry. Máme také mladíky, kteří jsou hladoví a draví. To nám dodává sílu. Máme v kabině skvělou atmosféru a je to výborná parta.

Kam Vy osobně řadíte tenhle úspěch?

Tenhle úspěch řadím na stejnou úroveň jako nᚠtitul v roce 2015, ale tetování si neudělám (směje se).

Posouvá se mužstvo těmi velkými úspěchy, které v Evropě má?

Nepochybně. Přesvědčení o tom, že můžeme být konkurence schopní i mimo český fotbal ten progres urychluje. Sebevědomí hráčů roste, je to nesmírně důležité. Ta Evropa dává energii do žil a výrazně vylepšuje naší psychiku.

Jak těžké to bylo pro Vaše nervy, když to dnes došlo až do penalt?

Já nevím, jak stárnu, tak mi to asi dělá dobře (směje se). Beru to a snažím se být nad věcí. Nehroutím se u toho. Není to špatné a srdce mi nebouchá, zvládám to (směje se).