Poslední prázdninový víkend přinesl vysoká vítězství staršího dorostu a žáků U14. Tři body si připsaly také kategorie U16 a U15. Ženský B-tým zahájil sezonu remízou s Vlašimí.

FCVP U19 vs. České Budějovice 5:0
Střelci:
16. Kucharik, 35. Chalupa, 54. Toman, 86. Novák, 90. Toman
Hodnocení trenéra Davida Vaněčka: „Od začátku zápasu jsme dobře kombinovali a dokázali jsme proměnit vytvořené příležitosti. Takové výkony musíme opakovat v každém zápase.”


Táborsko vs. FCVP U18 1:7
Střelci:
9. Liška - 2. Růžička F., 4. Růžička F., 16. Růžička F., 27. Velich, 31. Abrhám, 61. Ruta, 85. Sutr (pen.)
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu a v 16. minutě jsme vedli 3:1. Kluci soupeře pořád tlačili a do poločasu přidali dvě branky, ve druhém poločase vstřelili ještě dvě branky a zápas jsme vyhráli 7:1.”


FCVP U17 vs. České Budějovice 3:4
Střelci:
7. Vukovič, 66. Sikyta, 88. Mlnařík - 12. Zeman, 16. Zeman, 33. Cháb, 61. Zeman
Hodnocení trenéra Mathieua Maniaciho: „Zápas jsme začali dobře, když jsme brzy vstřelili gól, ale pak se po třech individuálních chybách při ztrátách míčů a trestných kopech skóre změnilo z 1:0 na 1:3 ještě v prvním poločase. I přes dobrý začátek druhého poločasu a spoustu příležitostí ke skórování a držení míče po celých 45 minut jsme nedokázali zužitkovat všechno naše úsilí a zápas skončil 3:4. Dobrá reakce ve 2. poločase s několika pěknými akcemi, ale s tolika individuálními chybami je těžké vyhrát zápas."


Táborsko vs. FCVP U16 0:3
Střelci:
31. Volf, 64. Krob, 87. Krob
Hodnocení trenéra Miroslava Vlasáka: „První poločas jsme hráli velmi aktivně, drželi jsme míč a vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, z nichž jsme jednu proměnili. Soupeř nám hrozil hlavně z dlouhých míčů na silného útočníka a rychlých protiútoků. Ve druhém poločase jsme drželi míč, ale už jsme si příliš šancí nevytvořili. Po dvou hezkých individuálních akcí jsme nakonec zvítězili 3:0.”


Příbram vs. FCVP U15 0:3
Střelci:
11. Kyklhorn, 37. Štěpán, 80. Kovařík
Hodnocení trenéra Pavla Macháče: „Po většinu části utkání jsme měli míč na kopačkách, soupeř se stáhl do hlubokého, celkem slušně organizovaného bloku, který se nám nedařilo překonat. Naopak my, včasným dostupováním jsme Příbram nepustili do žádné brankové příležitosti a opět se nám podařilo udržet čisté konto. Naše branky padly po individuálních akcích, chtěl bych, abychom se více prosazovali po kombinacích a součinnosti více hráčů.”


Příbram vs. FCVP U14 2:9
Střelci:
12. uka, 52. Melša - 5. Limberský, 15. Schwab, 23. Bečka, 32. Mrázek, 36. Schwab, 64. Kolář, 68. Pacovský, 70. Kolář, 80. Ducháč
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „V dnešním utkání jsme navázali na povedený výkon proti Liberci a proti Příbrami odehráli další zdařilé utkání. Jsme rádi především, že se nám daří střílet branky, ale stejně tak je pro nás důležité po jakých akcích padají. Pochvala klukům za dobrý vstup do soutěže a předvedené výkony.”


FCVP U13 vs. Mladá Boleslav 6:8
Střelci:
7. Staněk, 13. Novotný, 21. Zeman, 41. Chlumský, 73. Zeman (pen.), 90. Voith - 6. Haluška, 13. Najman, 14. Horák, 23. Červený, 30. Najman (pen.), 54. Mátl (vl.), 56. Haluška, 60. Janata


FCVP U12 vs. Mladá Boleslav 6:8
Střelci:
8. Bauer, 18. Kasl, 20. Voves, 37. Šlajs, 57. Bauer, 69. Bauer - 4. Červený, 5. Červený, 33. Čajka, 50. Brzák, 51. Rejšek, 61. Fitsai, 65. Duda, 90. Červený
Hodnocení trenéra Tomáše Hada: „Do utkání jsme vstoupili ospale a v páté minutě jsme po prohraných osobních soubojích prohrávali 2:0. Zbytek první třetiny jsme odehráli aktivně a zaslouženě otočili na 3:2. V prostřední části jsme byli horším týmem a soupeř zaslouženě vyrovnal. Do poslední třetiny jsme opět vstoupili inkasovanou brankou. V závěru jsme třikrát trefili konstrukci branky a soupeř po standardní situaci v poslední minutě odskočil na výsledných 6:8. Pěkné utkání z obou stran se smolným koncem pro nás.”


FCVP Ženy B vs. Vlašim 1:1
Střelci:
32. Liebermannová - 34. Lupačová (pen.)
Hodnocení trenéra Tomáše Lemáka: „Utkání narušila ihned na začátku sporná penalta. Od té doby jsme soupeře k ničemu nepustili a vytvořili si mnoho vyložených šancí. Bohužel jsme dokázali proměnit pouze jednu a utkání tak skončilo remízou.”


FCVP WU15 vs. Slavia 4:5
Střelci:
15. Bauerová, 27. Bauerová, 43. Pohořalá, 53. Bauerová - 5. Zelenková, 10. Jarolímová, 23. Jarolímová, 45. Prošková (pen.), 79. Jarolímová
Hodnocení trenéra Tomáše Berana: „V rámci druhého ligového kola jsme sehráli domácí utkání s pražskou Slavií. Vstup do zápasu, od kterého se následně odvíjel celý jeho průběh, se nám nepovedl. Slavie již v desáté minutě vedla 2:0 a na našich hráčkách byla znát zbytečná nervozita. V celém zápase jsme zaostávali zejména v pohybu ve středu hřiště a osobních soubojích. V utkání se nám nedařila rozehrávka a přechodová fáze po stranách hřiště. Pochvalu si zaslouží Klára Bauerová za bojovnost a efektivní hattrick.”


FCVP WU13 vs. Slavia 0:3
Střelci:
14. Krakowitzerová, 34. Nemcová, 40. Burianová
Hodnocení trenéra Martin Šindelka: „Ve druhém ligovém kole jsme doma přivítali Slavii Praha. Už od začátku se nesl zápas ve vysokém tempu. Šance po krásných nebo důrazných akcích se objevovaly na obou stranách. Ovšem jako první se prosadila Slávie, a tak šla ve 13. minutě do vedení. Nadále hra pokračovala ve vysokém a bojovném tempu. Naše holky byly důrazné a bojovné po celém hřišti. Ovšem to už se nedá říct o našem zakončení, kde chyběl klid. Dvě minuty před koncem první půle Slavia zvedla svůj náskok na 0:2 a při tomto stavu se odcházelo do šaten. Intenzita zápasu neupadla ani po přestávce. Bohužel jsme udělali chybu, kterou soupeř využil, a tak zvýšil na 0:3. Na obou stranách jsme mohli vidět další střelecké pokusy až do konce utkání, ale žádné už nebylo úspěšné. Utkání skončilo 0:3. I tak můžu naše holky pochválit za odmakané utkání a můžeme se těšit na další kolo.”