1. 4. 2023    Ženy – reportáž

Dorostenky porazily Hradec Králové, rozhodla Šottová

FC Viktoria Plzeň

17. kolo / Sobota 1. 4. 2023, 16:30 / Luční

17. kolo / Sobota 1. 4. 2023, 16:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(2:0)

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

Žížková (68. Procházková) - Navrátilová, Kozlíková, Górasová, Krumpholcová, Šottová, Rancová (79. Šmolíková), Jančová (76. Kořánová), Märzová (78. Sychrová), Šotová, Zahradníková (58. Lovasová)

statistiky

Branky: 24. Šottová, 40. Šottová - 87. Soukalová ŽK: Navrátilová, Šottová, Rancová - Hrušková, Kurfürstová Rozhodčí: Strejcová - Brzková V., Brzková A.

Diváci: 45

V rámci 17. kola 1. ligy dorostenek odehrála naše WU18 svůj poslední zápas na domácím hřišti v základní části. Utkání provázelo deštivé počasí. Dvakrát se do sítě Hradce Králově trefila Lucie Šottová.

Viktoriánky vstoupily do zápasu aktivně a od začátku si vytvářely slibné příležitosti. Sérii rohových kopů dokázala ve 24. minutě využít Lucie Šottová, když centrovaný míč usměrnila nechytatelně do branky a poslala Plzeň do vedení. Další branku přidala pět minut před koncem první půle znovu Lucie Šottová a do kabin se šlo za stavu 2:0.

Ve druhém poločase pokračovala dominantní hra domácích hráček, které se snažily hlavně kontrolovat své vedení. Hra se dokonce trochu přiostřila a k vidění bylo také několik žlutých karet a ostrých zákroků. Těsně před koncem, přesněji v 87. minutě dokázal Hradec Králové snížit po brance Báry Soukalové na rozdíl jednoho gólu. Hráčky v červenomodrých dresech si ale vítězství nenechaly vzít a poráží Hradec Králové 2:1.

„Dnešní zápas se nám jako týmu povedl, hlavně první poločas, při kterém bylo vidět, že to všechny holky baví. Snažily jsme se rychle napadat soupeřky, přenášet a kombinovat hru. Druhý poločas byl o něco horší, byly zbytečné fauly, za které nᚠtým dostával žluté karty a naše soupeřky toho dokázaly v 87. minutě využít. I přesto bych hodnotila zápas kladně, hrály jsme v jiném rozestavení, než na které jsme zvyklé a holky si s tím velmi dobře poradily. Jen škoda všech neproměněných šancí, ale tři body zůstávají v Plzni, a to je hlavní,“ hodnotí vítězný zápas Klára Kozlíková.

hodnocení trenéra

Ondřej Lokaj: „Vzhledem k tomu, že bodově se už nemůžeme dotáhnout na mistrovskou skupinu, tak v utkání s Hradcem jsme si zkusili nějaké nové věci a řekl bych, že to holkám sedlo velmi dobře. Skoro celou dobu jsme měli míč na kopačkách a kontrolovali tempo hry a i přes velké množství šancí, jsme vstřelili jen dvě branky. Určitě nám tento zápas ukázal, na čem máme pracovat a v čem se zlepšit."