29. 9. 2024    Zápas

Duel s Mladou Boleslaví skončil remízou

FC Viktoria Plzeň
20. Adu

10. kolo / Neděle 29. 9. 2024, 15:30 / Doosan Arena

10. kolo / Neděle 29. 9. 2024, 15:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:1)

FK Mladá Boleslav

43. Ladra

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Dweh, Marković, Jemelka – Kopic, Kalvach (C), Šulc, Cadu (69. Mosquera) – Slončík (46. Červ) – Vašulín (90. Jirka), Adu (46. M. Vydra).

FK Mladá Boleslav

Trmal – Donát, Suchý (C), Králik – Kostka, Sakala, P. Vydra, Fulnek (90+4. Andrej Kadlec) – Kušej (90+4. Pulkrab), Ladra (88. D. Mareček) – Mašek (79. Langhamer).

statistiky

Branky: 20. Adu – 43. Ladra

ŽK: 90 + 3 Kušej

ČK: 85. Červ – 49. Donát

Rozhodčí: Nehasil – Kříž, Pečenka - Trska

Střely na bránu: 5 - 2

Střely mimo: 6 - 4

Rohy: 9 - 1

Ofsajdy: 0 - 0

Fauly: 6 - 9

Diváci: 8 611

Po zápase v Evropské lize se Viktoria střetla doma s Mladou Boleslaví. Utkání skončilo remízou 1:1. Za Viktorii se trefil Prince Adu.

První zajímavá situace dnešního zápasu přišla už ve třetí minutě. Do první šance se řítil nejlepší střelec Viktorie. Pokus Pavla Šulce ale včasným vyběhnutím zmařil Matouš Trmal. Navíc tak šikovně, že se nakonec odkopávalo od branky. Od této situace se nadále odehrával vyrovnaný fotbal bez šancí. Změnilo se to až ve dvacáté minutě. V Doosan Aréně otevřel skóre Prince Adu. Centr z pravé strany si naskočil Prince Adu a vstřelil svou první branku v nejvyšší české fotbalové lize.

Ve třicáté třetí minutě přišel akrobatický kousek od Prince Adu. Po centru Kopice to zkoušel nůžkami zakroutit do branky, mířil ale mimo tři tyče. O deset minut později se hostům z města automobilů podařilo vyrovnat. Pumelice z dálky se odrazila od břevna na kopačky Ladry, který poslal míč do branky. Výsledek 1:1 zůstal i se závěrečným hvizdem prvního poločasu.

Druhý poločas začal faulem Denise Donáta na Lukáše Červa. Hlavní rozhodčí nejdříve na první dobrou vytáhl žlutou kartu, ale následně šel celou situaci zkontrolovat k monitoru a místo žluté vytáhl kartu barvy červené. Mladá Boleslav tak od padesáté první minuty dohrávala v deseti. V padesáté deváté minutě poslal Jemelka do šestnáctky přízemní ostrý centr. Po tom se natahoval Šulc i Vašulín. Ani jeden však nebyl dostatečně dlouhý na to, aby míč dokázal dopravit do sítě.

Krátce poté se ukázal také brankář Martin Jedlička, který vytáhl velice důležitý zákrok. Sedmdesátá druhá minuta přinesla další šanci Viktorie. Pavel Šulc se sice k hlavičce prodral, ale mířila mimo. Za šest minut se neujala ani hlavička Daniela Vašulína. Devět minut před koncem se Šulc protáhl kolem Kušeje a zkoušel balon napálit do malého vápna. Tam ho ale našel jenom Trmal. V osmdesáté páté minutě padla druhá červená karta zápasu. Viděl ji LukᚠČerv a oba týmy dohrávali ve stejném počtu.