Vítězství ve Zlíně režírovali hlavně dva hráči – Erik Jirka (2+1) a TomᚠChorý (1+2), kteří se při výhře 3:0 stejnou bodovou měrou podíleli na všech třech gólech. Pro slovenskou rychlonožku to byly první dvě trefy v dresu Viktorie. A právě on společně s trenérem Michalem Bílkem úspěšný večer na Moravě zhodnotil.

„Dobře jsme kombinovali, byli jsme aktivní směrem dopředu, vytvářeli jsme si šance a dali jsme tři góly. Měli jsme zase dobrou střeleckou produktivitu, i když jsme měli i další příležitosti,“ shrnul Michal Bílek body, které podle něj rozhodly o třech bodech ze Zlína.

Na nich se dvěma góly a jednou asistencí vrchovatou měrou podílel Erik Jirka, jenž byl po právu zvolen nejlepším hráčem utkání. „Není to cena jen pro mě, ale pro celý tým, protože jsme ukázali kolektivní hru. Tohle ocenění patří všem spoluhráčům,“ má jasno plzeňský křídelník.

Tři kanadské body zaznamenal i TomᚠChorý, kterému na jeho gól nahrával právě Erik Jirka. „Dohodli jsme se před zápasem, že mu připravím tři asistence (smích). Dal jsem mu tam jednu, on mně dvě, takže jsme si to krásně rozdělili,“ usmívá se pětadvacetiletý rodák z Trnavy.

Viktoriáni tak znovu ukázali, že se umí z LM rychle přeorientovat na českou fotbalovou scénu. „Je bezvadné, že jsme se takhle vzchopili po přídělu v Lize mistrů – je to hrozně důležité. Hráči ví, že hrajeme o nejpřednější příčky v lize, o evropské poháry do příští sezony a přistupují k tomu výborně,“ chválí své svěřence kouč FCVP.

Že skupinová fáze UEFA Champions League s Bayernem Mnichov, Barcelonou a Interem Plzeňanům pomáhá, si uvědomuje i Erik Jirka. „Samozřejmě, že to tak je, protože tam hrajeme proti jiným hráčům s neuvěřitelnými kvalitami. Zkušenosti, které v Lize mistrů nabíráme, potom přeneseme do ligy a na hřišti je to vidět,“ uzavírá fotbalista nosící číslo 77.

Fotogalerie