FC Viktoria Plzeň má před sebou důležitý zápas v play off Evropské ligy. Ve čtvrtek 20. srpna 2015 se od 20:50 utká se srbským týmem FK Vojvodina. Viktoriáni věří, že do odvety pojedou s domácí výhrou v zádech a k tomu by určitě měli dopomoct také fanoušci Viktorie.

„Fanoušci jsou skvělí. I v dobách, kdy se nedařilo zcela podle představ, prokázali, že jsou výborní. Tlačí nás dopředu a doufám, že ve čtvrtek přijdou ve velkém počtu a dovedou nás k takovému výsledku, abychom do odvety jeli s dobrým základem,“ říká obránce František Rajtoral.

Soupeřům se v Doosan Areně nehraje vůbec dobře, viktoriáni totiž díky skvělé atmosféře, kterou tvoří zaplněný stadion, dokáží předvést parádní výkony. „Ona je to přímá úměra. Když je hodně lidí a je dobrá atmosféra, tak je hráč v transu a vybičuje ho to k nejlepším výkonům. Nejsou to jen takové řeči, ale opravdu to tak funguje. Diváci jsou velmi důležitou součástí zápasu, oni tvoří atmosféru, která se na nás samozřejmě projeví. Doufám, že ve čtvrtek opět budeme ve vzájemné symbióze a společně soupeře zlomíme,“ dodává Rajtoral.

Vojvodina prošla všemi předkoly Evropské ligy a pro postup do základní skupiny udělá všechno. Hráči Viktorie ale mají nemenší touhu po podzimu v Evropě. „Nebude to vůbec snadné, protože v těchto zápasech není lehkého soupeře. My si ale věříme. Plzeň je na takové úrovni, že poháry chce hrát a doufám, že je hrát bude,“ doplňuje obránce Viktorie.

Viktoriáni za sebou mají několik zápasů bez výhry, herně ale Západočeši neztráceli a před čtvrtečním soubojem jsou patřičně nahecovaní. „Já se cítím výborně. Na nepovedené výsledky můžeme dát právě tímto zápasem zapomenout. Chceme sobě i ostatním dokázat, že jsme vítězit nezapomněli. Za mě můžu fanouškům slíbit, že je chceme zase bavit, hrát útočně a předvádět naší sílu,“ uzavírá František Rajtoral.