12. 7. 2024    Zápas

Generálka před ligou skončila divokou přestřelkou 3:3

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Pátek 12. 7. 2024, 16:00 / Kufstein

Přátelák / Pátek 12. 7. 2024, 16:00
Kufstein

FC Kodaň

3:3

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

statistiky

Diváci:

Viktoriáni v posledním zápase na soustředění remizovali 3:3.

Počasí jako na houpačce jsme si zažili v posledním zápase přípravy před startem ligy. Viktoriány přivítal d隝, který se během čtyřiceti minut rozplynul v nádherný slunečný den. I tak ale přišla studená sprcha. Ve čtvrté minutě se prosadil obstřelem na zadní tyč Jedličkovy branky Magnus Mattsson a díky jeho trefě Kodaň rychle vedla.

I díky tomu měl soupeř v úvodu více ze hry. V osmé minutě zkoušel Jedličku z levé strany Jordan Larsson, ale neuspěl. Po deseti minutách hry přišla první akce Viktorky. Do odraženého balonu se opřel mladičký Panoš. Zatím ale úspěšný nebyl. Tři minuty na to ale už mířil šestnáctiletý středopolař Viktorie přesně. Honza Kopic poslal do šestnáctky výborný balon, který si našel právě benjamínek Viktorie a hlavou ho poslal za záda Nathana Trotta.

Dobrá šestiminutovka Plzně vygradovala i v druhou branku Západočechů. Vašulín uhrál na středu těžký balon a díky tomu mohl Christophe Kabongo pelášit vpřed. Nezalekl se ani pětičlenné přesily. Balon přehodil v šestnáctce z levé nohy na pravou a ukrytou střelou mezi nohy nachytal brankáře dánského celku.

Pak ale přišla nepříjemnost. LukᚠČerv musel kvůli zranění opustit hřiště a následná přestávka na ochlazení rozbila prostřední část prvního poločasu. Ve třiatřicáté minutě se ozvali Dánové. Výpad z levé strany ale zlikvidoval brankář Jedlička.

Před koncem prvního dějství měli hráči Kodaně slibnou šanci na vyrovnání. Trestuhodně ale naložili se situací čtyř proti dvěma a balon skončil v náruční Martina Jedličky. Více toho první poločas nenabídl. Viktoriáni ho opustili s vedením 2:1.

Úvodu druhého poločasu znovu zlobil soupeř. Obměněná sestava Viktorky zaváhala s rozehrávkou. Jedlička ale v čas vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Forvard Kodaně branku netrefil. Až v šedesáté šesté minutě přišla další šance a naneštěstí byla gólové. Přihrávka z levé strany proskákala až na zadní tyč, kde číhal připravený Orri Oskarsson který balon jednoduše uklidil do prázdné branky.

Tři minuty na to už Viktoria znovu vedla. Fantastickou akci předvedla zejména dvojice Vydra – Deml. Alexandr Sojka prostrčil těžký míč na Matěje Vydru. Ten vyzval do sprintu Ondřeje Demla, jenž dostal balon z pravé strany do šestnáctky. Tam ho vrátil Matějovi Vydrovi a ten překonal brankáře Kodaně ranou na vzdálenější tyč. Pohledná akce!

V sedmdesáté třetí minutě se činil Cory Sėne, který milimetrovým skluzem ukradl vyrovnání Kodani. V osmdesáté minutě byl soupeř blízko vyrovnání. Centr na zadní tyč ale prolétl těsně před hlavou jednoho z hráčů dánského seskupení. Šest minut před koncem hrozili pro změnu Koubkovi svěřenci. Nejprve sehrál Erik Jirka a Jhon Mosquera zajímavou variantu přímého kopu. Mosquera patičkou přiuknul slovenskému křídelníkovi a ten vypálil. Jeho rána byla zablokovaná. Z následného centru zkusil střihnout nůžky Ricardinho, ale balon o kousek minul.

V osmaosmdesáté minutě dostal fantastický balon za obranu Erik Jirka. Ránu z ostrého úhlu se snažil rvát co nejvýše. Branku ale přestřelil. V samém závěru dokázala Kodaň z rohu nakonec vyrovnat. Generálka tak skončila divokou přestřelkou 3:3.