Příjemné zpestření ranní výuky připravili Jindřich Staněk s Mariánem Tvrdoněm žákům na 20. Základní škole v Plzni. Viktoriánští gólmani přišli žáky osobně pozvat na sobotní zápas s Olomoucí, předali vstupenky a samozřejmě rozdali stovky autogramů.

Vstupní aula 20. Základní školy na Slovanech byla ve středu ráno narvaná k prasknutí. Prakticky každý žák, který na setkání s brankáři FCVP dorazil, měl na sobě něco viktoriánského – dres, šálu, tričko či kšiltovku. A Jindru Staňka s Mariánem Tvrdoněm přivítali bouřlivým potleskem a pokřiky známými přímo z Doosan Areny.

Oba hráči nejprve odpověděli na několik zvídavých dotazů a pak se všem přítomným podepisovali, nebo se s nimi ochotně fotili. „Bylo vidět, že to děti baví, a že mají radost, že jsme za nimi přijeli. A taky nám slíbili, že v sobotu budou na stadionu fandit a hodně slyšet,“ prozradil Marián Tvrdoň.

Společně s Jindrou Staňkem přinesli žákům ukázat i mistrovský pohár. „Samozřejmě se nás všichni ptali, jestli ho zase vyhrajeme. Slíbili jsme, že pro to uděláme maximum a už v sobotu budeme chtít přidat další tři důležité body,“ řekl Jindřich Staněk, který zavzpomínal i na svá školní léta. „Úplně to na mě dýchlo, hned jsem si vzpomněl. Celá návštěva byla fajn, klidně si to někdy zase zopakuji,“ ujistil.

Přímo na základní škole předali oba brankáři žákům a jejich učitelům vstupenky v rámci akce Zahřejem se na Viktorce. V rámci něho klub zve na fotbal partnerské školy z projektu Viktorka do škol. Během ledna a února navštíví naše zápasy včetně toho sobotního okolo 10 tisíc žáků, rodičů a učitelů ze základních škol z Plzně a blízkého okolí.

Viktorka do škol je dlouhodobý projekt klubu, v němž je zapojeno hned 21. základní škol z Plzně a blízkého okolí. Klub je pravidelně zve na zápasy a pořádá různé soutěže či aktivity (malování, pořizování rozhovorů, tvorba choreí, škola fandění, během covidu speciální výukové listy, atd.).


Na duelu s Olomoucí budou společně s námi tyto základní školy: 20. ZŠ / 28. ZŠ / 34. ZŠ / ZŠ Benešova / ZŠ a MŠ pro sluchově postižené. Děkujeme za návštěvu, užijte si dnešní zápas!