Šlágr kola Viktorka Plzeň zvládla vítězně! S pražskou Spartou si poradila 3:2. Společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotili zápas střelci dvou ze tří gólů Jean-David Beauguel a Jan Sýkora.

„Sehráli jsme velmi dobré utkání, vyhráli jsme a porazit Spartu se vždycky počítá! Škoda neproměněných šancí, závěr by nemusel být tak napínavý, ale hráči předvedli maximum – dřeli, makali, dali jsme tři nádherné branky, byla fantastická atmosféra… Super večer,“ je nadšený trenér FCVP Michal Bílek.

„Vyhráli jsme proti Spartě, která vyhlásila boj o titul, je to nesmírně cenné. Znovu jsme se přesvědčili, že jsme s těmito týmy schopni odehrát dobré zápasy, a dokonce je i porazit. Je to určitě povzbuzující pro nás pro všechny,“ doplňuje kouč svá slova.

Hlavní trenér Viktorie si dokonce myslí, že to byl nejlepší výkon od jeho převzetí týmu. „Utkání jsme zvládli po všech stránkách. Mělo to tempo, mělo to energii, hráli jsme aktivně, dali jsme tři nádherné branky a měli jsme i další závary. Ano, byl to nejlepší zápas,“ říká Michal Bílek. „Hráči o reprezentační pauze vypadali na trénincích velmi dobře, byla na nich vidět energie i chu a dnes to přenesli do zápasu,“ má radost 56letý kouč.

Jan Sýkora již v rozhovoru pro zápasový magazín Viktorián zmiňoval, že se na premiéru v Doosan Areně velmi těší. A navíc si ji užil i s vítězným gólem! „Hrozně cenné vítězství. Jsem velmi šastný, že jsme to zvládli. Hráli jsme jako tým a ukázali sílu, jakou máme,“ byl spokojený. „Byl jsem na zápas hrozně natěšený. Přišlo tolik lidí, měl jsem tu rodinu... Chtěl jsem se prostě ukázat a vyšlo to skvěle. Nejvíce mě těší, že jsem pomohl týmu, od toho jsem na hřišti byl,“ doplnil Syky.

V Doosan Areně viktoriány podporovalo přes 10 000 diváků. „Moc nám to chybělo,“ řekl francouzský útočník Jean-David Beauguel. „Ještě nedávno jsme hráli před prázdnými stadiony, teďko před plným. Fanoušci nás hnali. Fotbal milujeme díky emocím a jsem šastný, že jsem dal gól a hlavně, že máme tři body!“ dodal.

Podobně mluvil také Jan Sýkora. „Atmosféra byla skvělá. Chtěl bych fanouškům za celý tým poděkovat. Hnali nás, fandili, vlili nám krev do žil,“ řekl. „Jsme první v tabulce a to si myslím, že je samo o sobě pozvánka třeba i na příští víkend, kdy nás čeká výroční zápas s Budějovicemi,“ zve záložník s číslem 7 na sobotní duel s Českými Budějovicemi (19:00, vstupenky v prodeji). „Příští týden čeká celá klub speciální zápas. Doufám, že to bude dobrá oslava bude tu co nejvíce fanoušků,“ doplnil ho JD Beauguel, který byl zvolen hráčem zápasu.

Fotogalerie