FC Viktoria Plzeň se po dalším zápase v základní skupině Evropské ligy opět soustředí na Synot ligu. V rámci 15. kola se v pondělí 30. listopadu utká na severu Čech s Jabloncem, je tabulce aktuálně na sedmém místě.

„Jablonec nehraje špatně a nedá se říct, že by tam hráči v zápasech nemakali na sto procent. Hlavní problém u nich bylo určitě to, že nepostoupili do Evropské ligy. Nepřešli přes Ajax a tu deku si převedli i do začátku Synot ligy. Odešla jim ta lehkost a už se to vezlo,“ říká o soupeři Jan Kopic.

Krajní záložník přestoupil před letošní sezonou do Viktorie právě ze severu Čech, kde působil čtyři roky. „Jsem stále v kontaktu s Vítem Benešem, ale žádné hecování neproběhlo. Bude to pro mě speciální zápas. Mně se v dresu Jablonce proti Plzni vždy dařilo a dával jsem i góly. Teď jsem zvědavý, jestli to půjde i opačně. Doufám, že ano,“ dodává Kopic.

V pondělí hráče Viktorie nečeká vůbec jednoduchý zápas, souboje s Jabloncem jsou vždy hodně vyhecované a vyrovnané. „Vloni v Jablonci udělala Plzeň důležitý krok k zisku titulu a dala gól v nastaveném čase. Myslím, že se trefil Radim Řezník. Snad se to Viktorii podaří i se mnou v týmu, vyhrajeme a připíšeme si důležité body,“ říká Jan Kopic. „Doufám, že to bude atraktivní zápas pro diváky. Myslím, že budeme držet balon víc než Jablonec, ale úplně do plných hrát nebudeme. Ideální by samozřejmě bylo dostat se co nejrychleji do vedení,“ uzavírá záložník Viktorie.