Viktoriáni zvládli další těžký zápas! Po vloženém kole v týdnu a výhře nad Slováckem Západočeši odváží domů všechny tři body i z Liberce. Vítězství 1:0 zařídil gólem Jan Sýkora, který utkání společně s trenérem Michalem Bílkem okomentoval.

„Do utkání vstoupil soupeř aktivněji. Po nějaké dvacáté minutě jsme převzali iniciativu my a do konce první půle jsme dali branku a nastřelili břevno. Liberec nás ve druhé půli přitlačil, létalo tam hodně balonů, ale všechno jsme uskákali. Měli jsme pevnou defenzivu, a díky tomu si odtud odvážíme velmi cenné tři body,“ hodnotil souboj na severu Čech Michal Bílek.

K výhře měl co říct také Jan Sýkora. „My se hlavně držíme toho, že vzadu chceme hrát na sto procent – nechceme soupeře pouštět do vyložených šancí. To se nám dnes až na jejich rohy dařilo, ani z nich však neměli žádný větší závar,“ řekl univerzál, jenž tentokrát nastoupil na pozici číslo deset. „Chceme se odrážet od kvalitní defenzivy. To se nám daří a budeme to tak dělat i nadále,“ má jasno Syky.

Osmadvacetiletý záložník vstřelil jediný gól utkání, když si pár minut před koncem prvního poločasu šikovně obhodil domácí obránce a zakončil na zadní tyč. „Nějak mi to vyšlo, sedla mi i střela. Hezky to do sebe zapadlo a jsem za to rád,“ okomentoval svou trefu. „Pokud bych takhle pokračoval, bylo by to hezké, ale pro mě je hlavně důležité, že jsme to zvládli a vyhráli jsme,“ doplňuje se.

Trenér si při výhře všiml nějakých věcí, které by měli jeho svěřenci zlepšit za nejtěsnějšího možného stavu. „Byli bychom radši, kdybychom hru pod tlakem víc kouskovali a lépe drželi balon, ale bohužel se tak nestalo. Soupeř měl poměrně dost standardních situací. Nicméně každá nula potěší, je to známka toho, že pracujeme dobře dozadu,“ je si vědom.

Viktoriáni nyní musí přepnout z ligy na ještě vyšší úroveň, už ve středu je totiž na programu utkání na slavném Camp Nou, kde otevřou skupinovou fázi Ligy mistrů proti domácí Barceloně. „Zápasy, které nás čekají v evropských pohárech, budou ještě odlišnější,“ uvědomoval si po výhře s Libercem kouč Plzně.

Fotogalerie