Dvojzápas 3. předkola Evropské ligy je v poločase. Viktoriáni vezou z Košic výhru 2:1, kterou budou chtít proměnit v domácím prostředí v postup. Jak první duel hodnotí hlavní trenér Miroslav Koubek přinášíme v přepisu pozápasové tiskové konference.

Trenére, jak se rodilo dnešní vítězství?

Rodilo se těžce, věděli jsme že jde o kvalitní a nepříjemné mužstvo, na které narážíme. Mají rychlé protiútoky. Nezvládli jsme úplně dobře první poločas, měli jsme sice územní převahu, ale naráželi ve finále na dobře sehranou obranu, naše centry nenacházely adresáta.

Co jste si řekli o poločase v kabině?

Že prohráváme a musíme být prostě lepší! Ale nechtěli jsme volit slova jako že jsme bezzubí a podobně. Kluci to cítili, byli naštvaní sami na sebe. Byla potřeba změnit typologii hrotového hráče, dostat více fyzična do šestnáctky. Proto tam šel Dan Vašulín, myslím, že se to podařilo, tento tah vyšel a korunoval to brankou. Ta mu navíc pomůže v adaptaci na nové angažmá.

Mohla se projevit určitá nervozita z důležitosti zápasu?

Ano, určitá frustrace. Pak se to ale zlepšilo a soupeře jsme donutili k chybám, dobře jsme tam presovali, například Šulcík. Cítil jsem od začátku druhé půle, že jsme nebezpeční. Vlétli jsme do ní, vysunuli presink a donutili soupeře k chybám. Na druhou stranu tam bylo více protiútoků, když se soupeř prokombinoval. Ale ustáli jsme to a jsme teprve v poločase. Máme mírný náskok, ale nic není rozhodnuté!

Co jste říkal nádherné brance Jiřího Panoše?

Mám za něj radost. Dal krásnou branku, utěšená střela, senzační moment v jeho kariéře. Mužstvo musím pochválit. Ale znovu říkám, v odvetě musíme být dobří, čeká nás odhodlaný soupeř.

Zvažoval jste postavit jej v 16 letech do takového zápasu?

Samozřejmě jsme to zvažovali. Ta myšlenka mě napadla hned po Jablonci. Cítil jsem, že musíme do středu pole vnést trochu něco jiného. Je kreativní, má výborné myšlení. Ale vidíme ho na tréninku a příliš jsme nepochybovali. Podíval jsem se i na zápas s Kodaní, kde dal góla a konzultovali vše i s ním, pak udělali resultát. O poločase jsem mu říkal, že chodí moc nízko, že musí být výše a zakončit. Jsem rád, že mě poslechl. (směje se)

Potěšil vás i výkon Mariána Tvrdoně?

Ano, chytal výborně, jistě. Jsem rád!

Jaká bude odveta?

Očekávám, že nám pomůže domácí prostředí s podporou fanoušků. Věřím, že bude Doosan Arena vyprodaná a bude to pomyslný dvanáctý hráč v zádech. Abychom společně toto dílo dokončili. Ale jak jsem říkal, musíme být dobří.