V jediném přípravném utkání v rámci zimní přípravy 2021 porazili viktoriáni druholigového lídra z Hradce Králové 5:2! Zápas zhodnotili trenér Adrian Guža, střelec úvodního gólu Filip Kaša a debutant v áčku Josef Koželuh.

18letý krajní obránce si připsal první start v A týmu. „Je to pro mě splněný sen, užil jsem si to báječně. Navíc jsme vyhráli,“ zářil spokojeností. „Zápas s Hradcem Králové byl z našeho pohledu dobrý, jen škoda dvou obdržených gólů, chtěli jsme udržet nulu. Ale jako tým jsme to určitě zvládli dobře,“ mínil Koželuh, jenž si připsal i asistenci na gól Lukáše Matějky.

V přípravě s áčkem je Josef Koželuh poprvé, pár tréninků již ale absolvoval během podzimu. „Díky tomu, že jsem s týmem už byl párkrát na podzim, tak jsem teď neměl vůbec problém zapadnout. První dny přípravy byly složité z hlediska toho, že jsme předtím měli dlouhou pauzu, ale teď už to zvládám všechno v pohodě,“ řekl po zápase, v němž nastoupil s kapitánskou páskou. „Ještě nevím, kolik mě to bude stát, ale docela se toho bojím,“ smál se.

Skóre zápasu otevřel Filip Kaša, pro kterého to byl první zásah ve viktoriánském dresu. „Bylo příjemné si po pauze zahrát, je dobře, že můžeme normálně trénovat,“ pochvaloval si. „A co se týče mého gólu? Jsem rád, že jsem se po dlouhé době prosadil. Byl jsem tam, kde jsem měl být a trefilo mě to,“ potvrdil, že se jednalo o nacvičený signál při standardní situaci.

První dějství hrál na pozici pravého středního obránce s Jakubem Brabcem, druhé dějství s Lukášem Hejdou na pozici levého středního obránce. „Můžu hrát na obou stranách, nevadí mi to. Celkově to utkání bylo náročné, protože soupeř měl svou kvalitu, ale jinak jsme plnili úlohy a hráli tak, jak jsme měli. Dali jsme pět gólů a zápas si užili,“ řekl Kaša s tím, že už se těší na ostrý start sezony. „Věřím, že jsme kvalitně připraveni na duel v Příbrami za týden.“

Adrian Guža: Zápas splnil očekávání

Spokojen byl i trenér Adrian Guža. „Zápas splnil určitá kritéria a očekávání. Hlavní je, že jsme to zvládli fyzicky i zdravotně s hráči, kteří byli k dispozici. Vstřelili jsme pět gólů, což je fajn,“ pochvaloval si. Našel ale i negativní věci: „Dvakrát jsme inkasovali, s tím nejsem spokojený. Jsou to pro nás však velmi podstatné detaily do startu ligy, odhalilo nám to i slabiny, na kterých musíme intenzivně pracovat.“

K dispozici měl slovenský kouč na střídání pouze pět hráčů včetně brankáře. „Do zápasu jsme nominovali jen ty, kteří byli stoprocentně zdravotně v pořádku. Věřím, že i ostatní budou do startu ligy připraveni, aby se na začátku příštího týdne mohli připojit k mužstvu. Samozřejmě kromě dlouhodobě zraněných Jana Kopice a Matěje Hybše,“ dodal Guža.

Dva góly vstřelil Pavel Šulc, trefil se také LukᚠMatějka, což trenéra potěšilo. „Jsem rád, že jsou tady. Už v závěru roku jsme se rozhodli, aby byli s námi a více se etablovali. Dnes jsou určitě dál než v létě. Není to jen o gólech, ale i připravenosti a já věřím, že se to ukáže i v lize, že je naše rozhodnutí správné,“ okomentovat dvojici navrátilců z hostování v Českých Budějovicích Adrian Guža.

Fotogalerie