Viktoriáni úspěšně dorazili do Baku, kde je na stadionu Tofiqa Bahramova čekal předzápasový trénink. Záložník Jan Kopic, který má na tento fotbalový stánek šest let staré postupové vzpomínky, upozornil společně s hlavním trenérem Viktorie Michalem Bílkem na sílu soupeře, na kterého se pečlivě připravovali a oba si věří na dobrý výsledek!

Plzeňská „desítka“ Honza Kopic asistoval u rozhodujícího gólu, který na stadionu v Baku zajistil postup Viktorie přes Karabach před šesti lety, a také zde vystřelil výhru národnímu týmu. „Vzpomínky na tento stadion mám jen dobré. Pamatuji si pozápasovou euforii celého mančaftu, i když se ten výsledek tady nerodil lehce a bylo to pro nás šastné vítězství,“ vzpomenul rychlonohý křídelník před blížícím se zápasem.

„Jakmile jsme znali los, tak jsme počítali s tím, že nás tady čeká velké teplo, a také bouřlivá atmosféra. Je to něco, co nás nepřekvapuje. Věřím tomu, že jsme na zápas dobře připravení,“ uvedl zkušený trenér Michal Bílek.

Jeho svěřenci mají za sebou trénink v horkém kavkazském prostředí. „Podnebí je tady trochu jiné, ale to jsme dopředu věděli. Je to jeden zápas, 90 minut a musíme to zvládnout. Určitě se na to nebudeme vymlouvat a nebude to pro nás žádný velký handicap,“ uvědomuje si „Kopi“.

„Do všech předkol jsme vstupovali s tím, že chceme vybojovat postup do Ligy mistrů, důležité dva kroky již máme za sebou a uděláme maximum, abychom to dotáhli. Víme, co nás čeká, je před námi těžký protivník, ale také víme, co udělat, abychom jeho sílu eliminovali a odvezli si dobrý výsledek,“ pokračoval kouč červenomodrých.

A co vidí Honza Kopic jako hlavní klíč k úspěchu? „Myslím si, že Karabach hraje podobně jako před šesti lety. Musíme být hlavně zodpovědní dozadu a pohlídat si jejich rychlé hráče, ale být aktivní také dopředu, abychom pouze nebránili, ale také hrozili,“ prozradil.

„Karabach v předkolech odváděl velmi dobrou práci, svědčí o tom fakt, že vyřadil mistra Polska, Švýcarska i Maďarska. Ta kvalita na jejich straně rozhodně je. Ale i my jsme také předváděli velice dobré výkony a šance na postup proto vidím naprosto vyrovnaně,“ uzavřel Michal Bílek.

Fotogalerie