24. 2. 2019    Juniorka - reportáž

Junioři udrželi v Hradci Králové vedení a berou tři body!

FC Viktoria Plzeň

19. kolo / Neděle 24. 2. 2019, 11:00 / Všesportovní stadion

19. kolo / Neděle 24. 2. 2019, 11:00
Všesportovní stadion

FC Hradec Králové

2:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Hradec Králové

Mach – Gjinollari, Petřík (67. Rajnoch), Kundrt, Bičiště, Zorvan, Soukeník, Brůža (46. Ptáček), Kropáček, Vobejda, Locker.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – O. Pek, Hranáč, Míka, Svoboda – J. Pek, Uzlík (83. Řezáč) – Vrba (71. Plecitý), Hezoučký (64. Pavlík), Selnar (77. Kraml) – Kepl (83. Brož).

statistiky

Branky: 90. Vobejda, 90+3. Kropáček – 8. Kepl, 28. Hezoučký, 81. Plecitý, ŽK: Vobejda – Uzlík, Rozhodčí: Nenadál – Pospíšil, Vodrážka.

Diváci: 80

Po domácí prohře s Mladou Boleslaví dokázala juniorka Viktorie Plzeň uspět v Hradci Králové, odkud po gólech Kepla, Hezoučkého a Plecitého veze tři body! A to přesto, že se domácí v závěru nadechovali k vyrovnání...

Viktoria měla do zápasu velice dobrý vstup, když hned v osmé minutě šla do vedení. Po rohovém kopu se prosadil obávaný kanonýr TomᚠKepl. Po tomto gólu byli červenomodří aktivnější a aktivnější, což vyústilo v druhou trefu. Ve 28. minutě skóroval skvělým způsobem Pavel Hezoučký, když skoro z poloviny hřiště přehodil brankáře, v prvním poločase si tak tým trenéra Horvátha vytvořil zasloužené vedení 2:0.

Ve druhé půli byla hra vyrovnanější a čím více se blížil konec, tím jasnější bylo, že případná další branka by mohla hodně napovědět o zbytku duelu. Naštěstí ji vstřelili Plzeňští, konkrétně Denis Plecitý, který tak v 81. minutě dával na 3:0 po pěkné individuální akci a zpětné přihrávce Tomáše Kepla. Hradec Králové přeci jen dokázal zápas ještě zdramatizovat, v posledních minutách se prosadili Jan Vobejda a René Kropáček, na více se však už domácí „votroci“ nezmohli.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Odehráli jsme slušný zápas. Dobře jsme začali a měli spoustu zajímavých situací, díky čemuž jsme si v prvním poločase vytvořili vedení 2:0. Pak jsme přidali třetí gól a bylo už rozhodnuto. Ke konci jsme se zatáhli a z dvou takových podcenění jsme sice inkasovali dva góly, ale už jsme vedení udrželi.“