15. 4. 2019    Juniorka - reportáž

Juniorka podlehla na domácím hřišti brněnské Zbrojovce

FC Viktoria Plzeň

Nadst. / Pondělí 15. 4. 2019, 13:00 / Luční

Nadst. / Pondělí 15. 4. 2019, 13:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:5

(1:1)

FC Zbrojovka Brno

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Novák – Brož, O. Pek, Míka, Svoboda (65. Strmiska) – Uzlík (67. J. Pek) – Plecitý (61. Hezoučký), Řezáč, Kraml (74. Halász), Štursa (53. Selnar) – Kepl.

FC Zbrojovka Brno

Mrázek – Pyš, Kropáček, Sedlák, Nomilner – Bartolomeu, Kříž, Holman (70. Mach), Moučka (78. Sedlák), Vintr (76. Dobrovodský) – Zikl.

statistiky

Branky: 40. Kepl – 8. Vintr, 50. Bartolomeu (pen.), 61. Moučka, 78. Zikl (pen.), 81. Zikl, ŽK: Moučka, Rozhodčí: Klíma – Mokrusch, Kožár.

Diváci: 110

V dalším kole nadstavbové části o titul přivítala juniorka Zbrojovku. Brněnskému soupeři ale v Luční ulici podlehla, hosté si po jasném vítězství odvezli tři body. Jedinou branku červenomodrých vstřelil TomᚠKepl.

Viktoria měla aktivní vstup do zápasu a již od úvodních sekund se snažila ohrozit brněnskou bránu. Jako první to ve čtvrté minutě dokázal David Kraml, jehož střílený centr zprava musel brankář Jan Mrázek vyrážet. Krátce nato šli ale do vedení hosté, ve vápně se ke střele dostal Ondřej Vintr a ten se trefil povedeně na vzdálenější tyč. V dobré šanci pak přestřelil bránu domácí Petr Řezáč, podobně si na druhé straně po pasu Bartolomea počínal aktivní Vintr.

Obrovskou příležitost měli červenomodří ve 35. minutě z protiútoku. Zahájil jej Ondřej Štursa, který si poradil s obránci a přihrál Tomáši Keplovi. Domácí forvard předvedl dobrou kličku, ale gólman Mrázek jej ještě zvládl vychytat. Pět minut nato už ale hráč s pětkou na zádech upravil stav zápasu na 1:1, když hlavou uklidil do sítě přesný centr Marka Brože.

Krátce po začátku druhého poločasu fauloval Václav Svoboda unikajícího Roberta Bartolomea a nařízenou penaltu proměnil sám faulovaný – 2:1 pro Zbrojovku. Vyrovnat mohl Petr Řezáč, ale jeho hlavička zblízka šla přímo do Mrázka. Z úniku se pak netrefil střídající Jakub Selnar. Po hodině hry poslal hostující tým do dvoubrankového vedení David Moučka, který byl osamocený ve vápně – 3:1.

V 67. minutě měl Bartolomeu velkou šanci přidat čtvrtou branku Brna, na Tomáše Nováka ale nevyzrál. Pár minut poté zahrál ve vápně rukou Václav Míka a nařízenou penaltu proměnil Martin Zikl, 4:1 pro Brno. Hosté byli na koni a dočkali se páté trefy, tu vstřelil opět Zikl, který se nyní ale prosadil ze hry, konkrétně hlavičkou k tyči. Šestý gól mohl přidat Martin Sedlák, nicméně Novák jeho pokus výborně vykopl nohama.

Zbrojovka tak na plzeňské půdě vyhrála vysokým rozdílem a obrala domácí celek o všechny body.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Zasloužená prohra. My jsme soupeři nestačili v důrazu, i když jsme si řekli, že musíme být důrazní a sbírat odražené balony. Hráli jsme ustrašeně a by padly góly po našich chybách, tak jsme prohráli naprosto zaslouženě.“