Viktoria dokázala zvítězit i v dvanáctém ligovém utkání po sobě a díky vítězství nad Jihlavou zvýšila svůj náskok na první příčce Tabulky už na devět bodů. Karlu Krejčímu se tak zápas hodnotil veskrze pozitivně. Vrásky na čele mu přidělalo pouze zranění Michala Ďuriše.

„Jsem rád, že jsme zápas zvládli, protože ze zápasů po reprezentačních pauzách mám většinou obavy. Měli jsme pryč celkem šest hráčů, o to jsem radši, že jsme utkání zvládli. Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme dali gól a měli ještě další situace po stranách hřiště. Bohužel mi chyběl od hráčů lepší výběr místa a slibné situace jsme tak po přečíslení nedotáhli do gólové koncovky. V první půli jsme díky štěstí přežili moment, kdy hosté nastřelili břevno,“ rekapituluje průběh první pětačtyřicetiminutovky trenér Krejčí. „Ve druhém poločase jsme chtěli co nejrychleji druhou brankou zklidnit vývoj zápasu. Povedlo se to až v samotném závěru utkání a následně jsme si zápas pohlídali,“ dodává plzeňský trenér.

Díky vítězství a klopýtnutí nejbližšího soupeře Viktorie si plzeňský celek na prvním místě tabulky vypracoval už devítibodový náskok. „Víme, že Sparta zaváhala na Slovácku a že pohled na tabulku je teď příjemný, ale je před námi ještě dost zápasů a ve hře je hodně bodů. Z pověrčivosti jsem zápas Sparty nesledoval, kluci asi nějaké informace měli, ale já jsem se soustředil pouze na nᚠzápas, k čemuž jsem nabádal i hráče. Byla to taková motivace navíc a jsem rád, že jsme jejich zaváhání využili v nᚠprospěch,“ těší prvního muže plzeňské střídačky.

O Michalu Ďurišovi se v letošní sezóně mluví většinou v pozitivních souvislostech, po zápase s Jihlavou tomu ale díky zranění nejlepšího ligového střelce bylo jinak. „Informace o stavu Michala Ďuriše ještě nemáme, víme pouze, že má poraněný kotník. Podrobnosti se dozvíme v nejbližší době. Věřím, že nᚠlékařský tým udělá maximum pro to, aby byl co nejrychleji zpátky na hřišti, ale kdy to bude, to je otázka,“ krčí čelo Krejčí. 

Po faulu na Jana Kovaříka měl možnost Daniel Kolář možnost zahrávat pokutový kop, ani nadvakrát ho ale neproměnil v branku. „Daniel už v letošní sezóně při penaltě zaváhal, takže se domnívám, že by na řadu měli přijít i ostatní hráči. To jsem také po zápase říkal Pavlu Horváthovi, který má útočné standardky na starosti. Naštěstí to bylo v závěru utkání a neovlivnilo to výsledek,“ hledá pozitiva na nepodařeném okamžiku hlavní trenér Viktorie.

„Těší mě, že jsme prodloužili sérii výher a přepsali plzeňský historický rekord. Navíc jsme to dnes znovu zvládli s nulou, to mě zajímá víc než neproměněná penalta,“ uzavírá Karel Krejčí.

Fotogalerie