První ze tří domácích zápasů ve skupině Ligy mistrů mají viktoriáni za sebou. V rámci druhého kola podlehli Interu Milán 0:2. Utkání posléze zhodnotili kapitán týmu LukᚠHejda a trenér Michal Bílek.

„Každá porážka mrzí, to jednoznačně. Nastoupili jsme proti soupeři s obrovskou kvalitou. Naším přáním bylo v domácím prostředí dosáhnout dobrého výsledku, bohužel se to nepodařilo. Na druhou stranu je to další obrovská zkušenost pro naše hráče,“ začal s hodnocením Michal Bílek.

Viktoria nastoupila s podobným rozestavením jako Inter, tedy se třemi stopery. „Tenhle systém nemáme úplně zažitý, ale soupeř to hrál taky, tak jsme si řekli, že to zkusíme a budeme hrát jeden na jednoho. Nevyšlo nám to, tak jsme to museli přeskupit a potom už to bylo lepší,“ prozradil ke změně LukᚠHejda.

„Na začátku jsme tahali za kratší konec, prvních dvacet minut nám vůbec nevyšlo a prakticky jsme se nedostali do hry. Když jsme přeskupili řady, tak už to bylo trošku lepší, Inter se trošku zatáhl a čekal na své šance. Po červené kartě už asi bylo rozhodnuto,“ pokračoval stoper Plzně.

Po Robertu Lewandowském si viktoriáni užili dalšího kanonýra, Edin Džeko se proti FCVP trefil už podesáté z devíti zápasů, kdy proti Plzni nastoupil. „Stačí mu jedna gólová situace k tomu, aby ji proměnil. Dnes znovu ukázal, že je to nesmírně kvalitní hráč. Má výborný výběr místa, našel si prostor ve vápně a trefil to výborně k tyči. Prokázal svoji extratřídu,“ uvědomuje si Bílek. „Daří se mu na nás a zase ukázal, že je to výborný střelec,“ doplňuje Hejda.

Červenomodří musí zase rychle přepnout na ligu, už na konci víkendu je totiž čeká domácí šlágr proti Slavii, kdy půjde o přímý souboj o čelo tabulky. „Všechny fanoušky bych chtěl pozvat na neděli, čeká nás obrovsky důležité utkání se Slavií. Děkujeme jim i za dnešní podporu, byli bezvadní,“ zakončil tiskovou konferenci Michal Bílek.

Fotogalerie