Přípravné utkání s Příbramí, které viktoriáni vyhráli v poměru 6:0, hodnotí asistent trenéra Pavel Horváth a střelec dvou branek Miroslav Káčer.

„Kluci za sebou mají těžké tréninky, což bylo v některých situacích malinko vidět,“ všiml si Pavel Horváth. „Ale vyhráli jsme, měli jsme spoustu šancí, nikdo se nezranil – jsme spokojení. Navíc jsme vstřelili šest gólů, což je také dobře,“ zhodnotil druhý přípravný duel v zimě.

Dle jeho slov zápasy vždy hráčům v hlavě uleví, což potvrdil i Miroslav Káčer. „Ze začátku přípravy to je vždy tvrdé a zápasy jsou spíše takové oddychové. Po těch trénincích se na ně každý těšíme. Když se navíc pak zapisujeme do statistik, tak je to dobře pro sebevědomí každého,“ řekl slovenský středopolař.

Ten v úvodním duelu roku 2022 proti Písku tři góly zařídil (dvě asistence + vybojovaná penalta), dnes sám dva vstřelil. „Jsem rád, že se mi daří, co se týče statistik. V Plzni je obrovská konkurence a já se snažím dělat vše pro to, abych se dostal do sestavy. Pak už to bude záležet na trenérovi,“ promluvil o své aktuální pozici.

Asistenta trenéra Pavla Horvátha potěšilo hlavně to, že se nikdo nezranil. „Trénujeme tvrdě. By v únavě, tak si dnes každý ten poločas s chutí odehrál. Navíc jsme předvedli také útočnou kvalitu,“ řekl.

Kromě dlouhodobých marodů Václava Míky a Ondřeje Pachlopníka postrádá Viktoria Plzeň aktuálně Lukáše Kalvacha s Janem Kopicem. Oba by se ale dle aktuálních zpráv měli v příštím týdnu zapojit.