Je to tady, viktoriáni. Po dlouhých 69 dnech se dočkáme soutěžního duelu v Doosan Areně. 22. února se totiž od 16:30 utkáme s Příbramí. Jak se na zápas těší záložník Jan Kovařík a trenér Adrian Guža, kterého čeká premiéra před plzeňským publikem?

Jan Kovařík si dobrou formu z přípravy přenesl i do ligy a v úvodním jarním kole v Opavě zapsal asistenci. „Cítím se dobře, ale to podle mě všichni,“ říká. „Trénujeme v dobrém tempu a snažíme se to přenášet i do zápasů. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál. Ale co se týče mě osobně, samozřejmě se každému hraje jinak, když dá gól nebo na nějaký přihraje. Také je důležité cítit důvěru trenéra,“ uvědomuje si.

Po Opavě čeká viktoriány poslední Příbram, která naposledy prohrála s Jabloncem 0:4. „Na začátek jara má těžký los. O to více bude ostražitá a bude chtít odčinit ten menší debakl. Pro nás se ale nic nemění, my budeme chtít hrát svou hru a nedat soupeři žádný prostor,“ předesílá Jan Kovařík.

Na domácí premiéru se těší kouč Adrian Guža. „Byl jsem velmi mile překvapen už v Opavě. Nejen tím, kolik fanoušků dorazilo a jak stáli při týmu, ale i tou závěrečnou děkovačkou. Věřím tomu, že naplníme jejich očekávání. Na domácí zápas se velmi těším i z toho důvodu, že uvidím hráče v plném nasazení a kvalitě před vlastními fanoušky,“ věří slovenský trenér.

Kvůli karetnímu trestu nebude k dispozici Joel Kayamba, po operaci jsou Adam Hloušek s Markem Alvirem a dlouhodobě zraněný je Ubong Ekpai. „O tom je ale šířka kádru. Samozřejmě je to nepříjemné, nicméně třeba Aleš Čermák je k dispozici, protože trénuje v plné zátěži. Zlepšuje se i zdravotní stav Davida Limberského, tak uvidíme, jak to bude,“ říká Guža.

Zároveň rodák z Nováků věří, že je jeho tým kvalitně připraven. „Musíme hrát na maximum. Tyto týmy vás vždy potrestají, když dáte dolů nohu z plynu. Chceme se zaměřit na to, jak chceme hrát my a jaké úsilí do toho musíme dát před vlastními fanoušky. Potřebujeme hrát na maximum!“ upozorňuje Adrian Guža.