Viktoriány v rámci 22. kola české nejvyšší soutěže čeká pondělní duel na hřišti Opavy. Z kádru Slezského FC přišel do Plzně konžský záložník Joel Kayamba, který společně s trenérem Pavlem Vrbou nabídl svůj předzápasový pohled.

Celkem rok a půl strávil Kayamba ve slezském klubu. „Na návrat se moc těším. Na kluky z Opavy, na atmosféru, jaká tam bývá... Nic jednoduchého nás nečeká. S Opavou to bude nepříjemný zápas, je doma dobrá a nebude nám chtít dát nic zadarmo,“ ví Joel. „Ale pokud budeme hrát nᚠfotbal, jako jsme třeba hráli doma proti Slavii, tak to tam taky zvládneme,“ doplňuje.

Náročné utkání očekává i trenér Vrba. „Je to určitě velice těžký soupeř, zvl᚝ v domácím prostředí. Umí hrát kvalitní fotbal,“ ví kouč. „My se ale chceme se Slavií prát o titul, uděláme pro to maximum. Chceme získat co nejvíce bodů, ale čeká nás ještě hodně zápasů,“ říká Pavel Vrba.

Viktoria má za sebou náročný sled zápasů, čeká ji už pátý duel na jaře. „Tohle jsem ještě nezažil a je to trošku složitější, ale jsem fyzicky připravený a zatím to zvládám,“ uznává Kayamba. „Jsem profesionální fotbalista, musím se naučit hrát i přes bolest, únavu a v každém zápase odevzdávat maximum,“ má jasno.

Před odletem do Záhřebu posílil plzeňský tým obránce Jakub Brabec, který se při absenci Hejdy (zranění) a Hubníka (karetní trest) bude hodit. „Na základě těchto problémů, co máme, se ten transfer udělal hodně rychle. Přichází zkušený hráč v zajímavém věku, který nastupoval v reprezentaci, ve Spartě, v Belgii, v Turecku... Pokud bude vše v pořádku, tak ho budeme chtít využít co nejdříve,“ je za jeho příchod rád trenér Pavel Vrba.