V neděli 20. března 2016 se FC Viktoria Plzeň utká v Synot lize s Liberecem. Proti Západočechům v dresu Slovanu pravděpodobně nastoupí také ex-viktorián Marek Bakoš a viktoriáni věří, že jeho i šance dalších hráčů Liberce uhlídají.

„Baky je jeden z nejlepších útočníků v české lize a dokazuje to tím, kolik gólů střílí. Jednoduché to nebude, ale věřím, že s obranou to zvládneme a uhlídáme ho,“ říká brankář Matúš Kozáčik. „Jsme kamarádi a fandíme si. Nicméně v tomto utkání jdeme proti sobě a přátelství půjde stranou. Hráči obou týmů budou chtít podat maximální výkon,“ dodává slovenský gólman.

Marek Bakoš se proti Viktorii představí od svého odchodu v lednu 2015 potřetí. Na podzim, ani v Superpoháru se proti Plzni střelecky neprosadil. „Nechci dostávat žádné branky. Každý gól mě mrzí a samozřejmě od něj ale možná trochu víc. Vždy mě štve, když inkasujeme, ale doufám, že liberecké šance eliminujeme a utkání zvládneme,“ popisuje Kozáčik.

Liberec v letošní sezoně ještě nepoznal před svými diváky hořkost porážky. „Je to určitě jeden z nejt잚ích zápasů v této části sezony, víme, že se tam nehraje lehce a že nás čeká velmi těžký soupeř a pravděpodobné také na těžkém terénu,“ uzavírá Matúš Kozáčik.