Na sobotní zápas proti Olomouci (18:30) se bude speciálně motivovat Šimon Falta. Levonohý univerzál totiž v zimě do Viktorky přestoupil právě ze Sigmy. Co řekl před zápasem? A co doplnil asistent trenéra Marián Zimen?

„V sobotu budeme chtít vyhrát a potrdit poslední tři vítězství,“ pravil jasně hned na začátku rozhovoru Šimon Falta. „Nebude to ale nic jednoduchého. Jak znám prostředí v týmu Olomouce, tak přijedou dobře připravení a nachystaní. My budeme muset podat maximální výkon, abychom vyhráli,“ upozorňuje dopředu.

Zároveň přiznal, že se na zápas pochopitelně těší o něco více. „Je to tak. Doufám ale, že to bude dobrý zápas a vyjdeme z něj jako vítězové. A jestli dojde k nějakému hecování s bývalími spoluhráči? Nevím, jestli před zápasem, já sám nikomu psát nebudu, ale po zápase s klukama rád pobavím,“ říká.

Plzeňští trenéři zatím výrazně využívají jeho univerzálnost a schopnost zahrát jak na křídle, tak na beku. „Už jsem to zažil v Olomouci. Občas je to složitější, ale kluci mi tu pomáhají, a už naskočím kdekoli. Za to jsem moc rád,“ děkuje Falta svým spoluhráčům. „Hraje se mi tu dobře. Spoluhráči mi vyhovují, za mě tedy maximální spokojenost,“ dodává.

V úterý se v pohárovém utkání Aleš Čermák dočkal dalšího hattricu. „Těší nás, když se jednotlivcovi takto zadaří,“ chválí asistent trenéra Marián Zimen. „Když do toho jednotlivci dávají svoje maximum výkonnosti, pak se daří herně i týmu. Potěšilo nás vítězství, těšíme se na další zápas a jdeme do boje o další tři body, které chceme,“ doplňuje.

Co k tomu bude potřeba udělat? „Musíme se soustředit na naše nastavení, houževnatost, ambice a podat maximální výkon s cílem vyhrát zápas,“ má jasno Marián Zimen. Natěšenost ex-olomouckých hráčů na tento duel vnímá. „Pro ty kluky je to specifické, těší se o něco více. Obzvl᚝ u Kalviho už jsem si všimnul, že si to vychutnává. Navíc to pak odehraje kvalitně. Věřím, že podobně to bude i v případě Šimona Falty a o to větší budeme mít v sobotu sílu,“ přeje si 40letý kouč.

Viktoria se bude muset obejít bez Joela Kayamby, který se zranil v utkání MOL Cupu proti Hradci Králové. K dispozici zatím stále nejsou delší dobu zranění LukᚠHejda a Jan Kopic. „Všichni ostatní by měli být na sobotu fit,“ prozradil Marián Zimen.