Ligová fotbalová asociace uspořádá třetí ročník esportového turnaje pro všech šestnáct prvoligových klubů. Letos se e:LIGA ve hře FIFA od EA SPORTS odehraje výhradně na konzoli PlayStation 5. Hraje se o prize money v hodnotě 150 tisíc korun a jednu vstupenku v prestižním mezinárodním seriálu EA SPORTS FIFA 22 Global Series.

Třetí ročník se odehraje v novém dlouhodobém formátu. Boj o mistra začne kvalifikační fází, kde se v několika turnajích budou hledat budoucí reprezentanti klubů, kteří nevlastní svou soupisku hráčů. To se Viktorie Plzeň netýká, červenomodré barvy budou reprezentovat LukᚠPour alias T9Laky a Patrik Hornák alias Huhnak.

Po kvalifikační fázi bude následovat základní část e:LIGY, která bude obsahovat patnáct kol, ve kterých v předem určených termínech kluby odehrají jednou zápasy každý s každým. Z dlouhodobé tabulky vzejde potom pořadí určující nasazení do závěrečného play-off, do něhož postoupí všech šestnáct klubů.

LFA nabídne fanouškům streamované přenosy z vybraných ligových kol a samozřejmě kompletního programu play-off. O mistrovském titulu se rozhodne ve finále v neděli 27. března 2022.

Také letos je e:LIGA jako jediný český turnaj součástí nadnárodního EA SPORTS FIFA 22 Global Series, ve kterém se střetnou nejlepší hráči z celého světa. „Děkujeme za důvěru EA SPORTS, která naši e:LIGU řadí na úroveň největších národních soutěží na světě. Českým reprezentantům stejně jako zástupcům jiných evropských lig bude náležet jedna vstupenka do kvalifikace EA SPORTS FIFA 22 Global Series, z které se mohou probojovat na samotný velký event. Vnímáme to jako extrémně velké lákadlo především pro elitní borce z české FIFA scény,“ podotkl ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace Štěpán Hanuš. Zástupce e:LIGY v prestižní mezinárodní soutěži vzejde z interního souboje v rámci vítězného klubu e:LIGY 2021/22.

Další detaily o soutěži lze nalézt na oficiálním webu e:LIGY.