Odplata za středeční zápas vyšla. Viktoriáni v rámci 14. kola FORTUNA:LIGY vyhráli na půdě třetího Baníku Ostrava 1:0 a svému soupeři tak vrátili tři dny starou porážku z MOL Cupu. Tříbodové utkání zhodnotil Aleš Hruška a střelec vítězné branky Jan Kopic.

Pro něho to byla vůbec první trefa v právě probíhajícím ligovém ročníku. „Už jsem si říkal, že bych potřeboval nějaký gól dát. Teď jsem dlouho nehrál, takže lepší návrat jsem si ani nemohl přát. Dát vítězný gól v těžkém zápase s Ostravou, ještě docela hezký… Jsem spokojen,“ těšilo osmadvacetiletého záložníka.

A jak viděl svoji parádní ránu zpoza vápna sám Kopic? „Hodil jsem si to na prostředek, kde se to otevřelo. Možná to tam naši kluci rozeběhli a stáhli jejich obranu hlouběji. Oni docela couvali, tak jsem si říkal, že mám docela prostor a zkusím to. Obstřelil jsem to dobře,“ řekl o své povedené trefě.

Na vítězství má velkou zásluhu i Aleš Hruška, který předvedl hned několik fantastických zákroků. Mimoto chytil také pokutový kop Jiřího Fleišmana, jenž v týdnu právě z penalty poslal Baník do vedení. „Poté, jak to kopl ve středu, tak jsem byl rozhodnutý to risknout a skočit tam znova. Přišlo mi, že to na to místo má nacvičené, tak jsem to tam zkusil,“ prozradil svůj instinkt plzeňský brankář.

Oba aktéři se shodli, že jde o velmi cenné tři body. „Jako vždycky v Ostravě to bylo těžké utkání. Vyhrát na Baníku, kdy proti sobě hraje druhý tým se třetím, je dobrý výsledek,“ věděl Hruška. „Pro lidi to musel být dobrý zápas. Byly šance na obou stranách a panovala dobrá kulisa,“ uzavřel Kopic.

Fotogalerie