Další velký zápas je na programu už v neděli odpoledne! Viktoriáni od 16:30 rozehrají v Doosan Areně souboj se Spartou, a i když už mají jistotu druhého místa, rozhodně budou ve skupině o titul bojovat až do konce. Před utkáním promluvili k médiím Ondřej Mihálik a trenér Adrian Guža.

„Hrajeme doma proti rivalovi, který nás porazil v semifinále poháru. Máme jednoznačnou motivaci je porazit,“ hlásí jasně Adrian Guža. „Těším se moc, je to zase zápas se špičkovým týmem. Sparta se zvedá a my jdeme na vítězství. Doufám, že jim oplatíme porážku z poháru. Nedáme jim nic zadarmo a věřím, že pojedou zpátky do Prahy s nulou,“ shoduje se s koučem Ondřej Mihálik.

Třiadvacetiletý univerzál se krátce před zápasem stal oficiálně hráčem Viktorie, kde se jeho hostování proměnilo v přestup. „Jsem strašně rád, že to tak dopadlo,“ přiznává Mihálik. „Priorita z mé strany i ze strany rodiny byla zůstat v Plzni,“ doplňuje po podpisu tříletého kontraktu. Hráč s přezdívkou Pišta si navíc zvolil i nové číslo, od nadcházející sezony bude na dresu nosit č. 17.

I když už má Viktorka jistotu druhého místa, Mihálik ujišuje, že viktoriáni určitě nic nevypustí. „Jdeme do všech tří zápasů s tím, že je chceme zvládnout a vyhrát. Chceme si formu a pohodu přenést do nové sezony,“ říká nyní již plzeňský hráč. „Každý detail, který se ještě teď natrénuje, tak se může přenést do nového ročníku. Příprava i další sezona pro nás bude strašně důležitá. Věřím, že budeme ještě lepší než teď,“ myslí si „Pišta“.

Jako přípravu na novou sezonu bere zbývající duely i Adrian Guža. „Půjdeme do každého zápasu i tréninkového procesu naplno. Budeme vycházet z toho, abychom byli připraveni vyhrávat a budovali dlouhodobě vítěznou mentalitu. To je pro nás priorita,“ komentuje situaci lodivod FCVP. „Jsem přesvědčený, že každý touží bojovat o pozici v tomto týmu,“ dodává.

Podle slovenského kouče je podstatné vnímat fotbal z krátkodobého i dlouhodobého hlediska. „Každý zápas v tomto klubu je výjimečný a chci, abychom k tomu takto přistupovali. Je důležité budovat něco nejen z krátkodobého pohledu – vyhrát následující zápas – ale i systémové prvky nebo mentalitu týmu,“ nabízí svůj pohled na věc Guža.

„Z dlouhodobějšího horizontu je pro nás podstatné nejen, jak jsme soutěž odstartovali a jak vypadala její prostřední část, ale i to, jak ji zakončíme, v jaké kvalitě herních výkonů, fyzické připravenosti… Chci, aby hráči odcházeli na krátkou dovolenou s pozitivní emocí, že udělali skvělou práci a aby se sem s takovým pocitem i vrátili,“ uzavírá trenér rozhovor.