Viktoriáni za sebou mají další zápasovou zkoušku na španělském soustředění, ani napotřetí se ale po konečném hvizdu neradují z výhry. Naopak se museli sklonit před CSKA Sofia, s nímž prohráli 1:2. „V každém zápase chceme zvítězit, ale pořád je to příprava. Budem dál pracovat,“ říká Roman Procházka.

„První poločas byl z naší strany velmi dobrý a mohli jsme dát více než jeden gól. Škoda, že jsme pak v závěru ještě inkasovali,“ mrzelo po konečném hvizdu Romana Procházku, který strávil na place 68 minut. „Ve druhé půli jsme nezačali úplně ideálně a tu iniciativu přebrali hráči CSKA.“

Procházka zamířil do Viktorie v létě právě ze Sofie, kde nastupoval za konkurenční Levski. „Bylo tam hodně fotbalistů, které jsem si pamatoval. V Bulharsku je utkání Levski proti CSKA samozřejmě velké derby,“ popisuje. „Věděl jsem, co od nich můžeme očekávat, a také se to potvrdilo.“

Se startem druhého týdne španělského soustředění se přehoupla do své finální fáze i podoba tréninkové přípravy. „Už to dolaďujeme. Nemáme takové tréninkové dávky, jako jsme měli na začátku, spíše to jde do taktiky,“ říká Procházka. „Samozřejmě jsme dnes chtěli zvítězit, stejně jako v každém zápase, ale stále je to příprava. Víme, na čem musíme pracovat a budeme to dělat i nadále,“ dodává odhodlaně.

Podobně hodnotil utkání proti CSKA také asistent trenéra Dušan Fitzel. „Zápas bych rozdělil na dva poločasy. V prvním jsme byli dominantní, měli jsme šance a vypadalo to celkem zajímavě. Do druhé půle jsme vstoupili trošku nekoncentrovaně a kupili jsme chyby,“ shrnul první prohru v zimní přípravě.

„Začínáme tu přípravu směřovat k prvním mistrovským zápasům, takže někteří hráči dostávají větší prostor. Po taktické stránce budeme dolaďovat některé věci, v nichž ještě máme malé problémy, a budeme se snažit v nich posunout,“ říká Fitzel.

Fotogalerie