V posledním kole základní části čeká Viktorii Plzeň souboj s pražskou Duklou. Vstupenky na zápas jsou stále v prodeji, pořídit si je můžete ve fanshopu, online na webu Plzeňské vstupenky, na prodejních místech Plzeňské vstupenky či v nové klubové aplikaci! Co před duelem očekávají trenér Pavel Vrba a brankář Aleš Hruška?

Viktoria v dosavadních 14 domácích ligových duelech jen jednou remizovala, má tak možnost zapsat historicky nejúspěšnější sezonu v domácím prostředí, pokud v sobotu v Doosan Areně vyhraje. „Věřím tomu, že potvrdíme naší skvělou domácí bilanci, což se nám celou sezonu dařilo. Doufám, že to tak vyjde,“ přeje si trenér. „Zlepšit ale musíme ofenzivu. V Příbrami jsme neměli tolik šancí jako v minulých zápasech, v tom jsme i zklamali naše fanoušky. Musíme to tedy napravit a výrazně se v tom zlepšit,“ uvědomuje si Pavel Vrba.

„V první řadě jde o to ten zápas zvládnout a vyhrát. Jestli to bude zároveň nᚠnejlepší domácí počin, tak to bude pěkný bonus, ale hlavně musíme zvítězit. Bez ohledu na to, jestli by to byla čtrnáctá výhra z patnácti zápasů,“ upozorňuje brankář Aleš Hruška v odpovědi na otázku o domácí ligové bilanci.

Alespoň bodovým ziskem na půdě Příbrami snížila Plzeň ztrátu na první Slavii na čtyři body. „Každý bod je nyní důležitý. Jde sice o 30. kolo, ale pak následuje nadstavba, takže body potřebujeme, chceme ještě bojovat o titul. Že jsme ale v Příbrami nevyhráli mě mrzí, bylo by to mnohem zajímavější, v dané chvíli má totiž Slavia stále dostatečný náskok. Pokud se nám to nepodaří stáhnout tak, abychom to manko mohli smazat jedním zápasem, tak je výhoda u soupeře,“ tuší kouč.

Rostoucí význam výsledků ve finále boje o titul vnímá i hráčská kabina. „Neztrácet je pro nás klíčové už delší dobu, nezačíná to až teď s nadstavbou. Od soboty čekám zápas, který zvládneme a vyhrajeme,“ nepřipouští si další zaváhání gólman Hruška. „Můžu říct, že jsem rád, že tu ta nadstavba je, protože teď máme větší šanci se o ten titul ještě porvat,“ dodává. 

Jak je na tom kádr, co se týče zdravotního stavu? „Jeden z dlouhodobě zraněných, Daniel Kolář, už se s týmem připravuje, tak uvidíme, jestli ještě stihne závěr soutěže. Někteří hráči mají zdravotní problémy, ale nemyslím si, že by je to limitovalo, aby nemohli v sobotu nastoupit. Uvidíme,“ prozradil trenér Vrba.