12. 6. 2022    U16 - reportáž

Šestnáctka porazila Bohemians a zpečetila svůj ligový titul!

FC Viktoria Plzeň

29. kolo / Neděle 12. 6. 2022, 14:45 / TJ Sokol Raková

29. kolo / Neděle 12. 6. 2022, 14:45
TJ Sokol Raková

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

Bohemians Praha 1905

FC Viktoria Plzeň

Sutr - Paidar (46. Kardoš), Kubín, Toman (K), Volfík (62. Sivák), Chalupa (86. Bezděk), Dulík, Soběhart (78. Borolič), Kardoš, Klimeš (62. Baštář), Šlegel

statistiky

Branky: 13. Klimeš, 76. Kardoš, ŽK: 27. Paidar, 77. Ulman - 18. Lopatář, 78. Ondroušek, 80. Koudelka, 90. Bárta, Rozhodčí: Hamouz Jakub - Vokoun Daniel, Smola Lukáš.

Diváci: 65

Viktorka je znovu mistrovská! Tentokrát se o to postarala plzeňská šestnáctka. Svěřenci trenéra Davida Vaněčka zvládli předposlední zápas sezony na výbornou, když po trefách Klimeše s Kardošem porazili Bohemians 2:1. Definitivně si tak zajistili první místo v České lize dorostu, což po zápase vyvolalo radost a zasloužené oslavy. Gratulujeme!

Do zápasu s Pražany vstupovali svěřenci Davida Vaněčka ve skvělé formě, za celou sezonu si totiž připsali jednu jedinou prohru, kterou jim uštědřila hned v prvním jarním kole Viktoria Žižkov. V utkání přitom po jednom gólu Baštáře a dvou zásazích Šlegela vedli 3:1, ale pak takříkajíc usnuli na vavřínech. „Neodehráli jsme dobrý zápas, kluci si trochu mysleli, že to půjde samo,“ zhodnotil utkání Vaněček. „Pak jsme si k tomu ale něco řekli a od té doby jsme neprohráli,“ pokračoval 37letý trenér.

Prohra se Žižkovem nakonec byla opravdu do dnešního dne první a zatím poslední. Od té doby Západočeši najeli na dvanáctizápasovou sérii, kterou narušila jediná remíza se Slavií. Jinak to byly jen výhry. Za zmínku stojí také to, že hned v 9 z těchto 12 zápasů udrželi čisté konto.

A neinkasovat se obraně v čele s brankářem Janem Sutrem podařilo i v zápase s Bohemians. K výhře jim pomohlo i to, že šli relativně brzy do vedení. Již ve 13. minutě sí hostů rozvlnil Vítězslav Klimeš. Pak sice dlouhou dobu k vidění žádná branka nebyla, to ale v 76. minutě změnil Karel Kardoš, jenž si tak připsal 18 branku, která ho posunula na dělené čtvrté místo v tabulce střelců. Té vévodí jeho spoluhráč Adam Šlegel s 22 zásahy.

Úspěšnou sezonu červenomodří uzavřou již zítra ve fotbalovém areálu SA Soukeník, kde vyzvou Táborsko. Úvodní hvizd zazní v 17 hodin.

hodnocení trenéra

David Vaněček: „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dostali jsme se do vedení a měli nějaké další šance. Ale druhá polovina prvního poločasu se nám nepovedla, lehce jsme ztráceli míče, soupeř nás dostal pod tlak, ale nepovedlo se mu dát branku. Druhý poločas jsme měli opět slušný vstup, ale uklidňující druhý gól jsme dali až čtvrt hodinku před koncem, potom jsme zápas už dotáhli do vítězného konce a mohli slavit titul v České lize dorostu. Na tomhle zápase bylo super, že hrál první s druhým, takže to bylo vlastně takové finále! Věděli jsme, že když vyhrajeme, budeme slavit titul a to se nám povedlo! Tím přecházím k tomu, co říkám na zisk titulu... Z mého pohledu jsme získali první místo zaslouženě, v průběhu celého ročníku jsme jen jednou prohráli, ve většině zápasů jsme podávali zajímavé výkony, kluci pracovali výborně i v tréninku a to se potom odráželo dále. Byl to jeden z našich cílů, který jsme si před sezonou dali a jsem rád, že se nám to podařilo! Ty emoce po vítězném zápase s Bohemians byly nádherné!“