První jarní ztráta přišla v pražském Edenu. Viktoriáni zde odehráli šlágr 28. kola FORTUNA:LIGY proti vedoucímu týmu soutěže, v duelu se Slavií však žádný gól nepadl. Bezbrankovou remízu následně zhodnotili Aleš Čermák, Jan Kovařík a Adrian Guža.

„Byl to náročný zápas proti kvalitnímu soupeři. Hlavně v prvním poločase nám chyběla odvaha a hra na větší riziko v útočné fázi hřiště,“ mrzelo hlavního kouče Viktorky. „V druhé části si myslím, že to bylo lepší. Víc jsme drželi míč, ale je jasné, že Slavia má velmi dobrou defenzivu a nevytvoříme si proti nim pět šest gólových šancí,“ pokračoval Adrian Guža.

O přestávce mezi oběma poločasy řešil 44letý lodivod Viktorie několik minut taktické úkony se svými asistenty. „Pro mě je podstatné, aby hráči dostali nějaký pokyn, co funguje a co nefunguje. Řekli jsme si, co by na Slavii mohlo platit a myslím si, že kluci na to v druhé části zápasu dobře zareagovali,“ uznal kouč Guža.

Na zlepšenou druhou půli narážel také Jan Kovařík. „Snažili jsme se být v klidu, řekli jsme si, že nějaké šance přijdou. Chtěli jsme hrát našim způsobem, nic neměnit. Škoda jen, že jsme nevstřelili nějaký gól,“ netěšilo krajního hráče Plzně.

Největší šanci Západočechů měl Aleš Čermák. V 67. minutě ho skvělým centrem našel Radim Řezník, jenže pětadvacetiletý šikula hlavou trkl těsně mimo pravou tyč. „Škoda, že to tam nespadlo, myslel jsem si, že mi to sedlo a i jsem to dobře trefil. Hned by to byl jiný zápas,“ tušil motor středové řady.

Tempo nabitého programu ani v následujících dnech nepoleví, už ve středu čeká na viktoriány další utkání. Tentokrát se naposledy v základní části představí na domácí půdě proti Zlínu. „Naší úlohou je makat a pracovat tak, abychom nejbližší zápas zvládli vítězně,“ uzavřel hodnocení Guža.

Fotogalerie