23. 5. 2021    Zápas

Stopeři Hejda s Brabcem řídili výhru nad Baníkem

FC Viktoria Plzeň
30. Hejda
51. Brabec
82. Ondrášek
88. Ba Loua

33. kolo / Neděle 23. 5. 2021, 17:00 / Doosan Arena

33. kolo / Neděle 23. 5. 2021, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:0

(1:0)

FC Baník Ostrava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hybš, Hejda, Brabec, Falta – Bucha (85. Káčer), Kalvach, Čermák – Kayamba (79. Mihálik), Beauguel (64. Ondrášek), Šulc (85. Ba Loua)

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Sanneh (46. Sor), Pokorný, Stronati, Fleišman – Buchta (75. Fillo), Jánoš (69. Svozil), Kuzmanovič (46. De Azevedo), Tetour, Ndefe – Zajíc (69. Šmiga)

statistiky

Branky: 30. Hejda, 51. Brabec, 82. Ondrášek, 88. Ba Loua, ŽK: Bucha, Kalvach – Buchta, Jánoš, Laštůvka, Rozhodčí: Marek – Kubr, Váňa

Diváci: 1973

Viktoriáni navázali na zlepšený výkon při finále MOL Cupu a v důležitém utkání o Evropu porazili doma ostravský Baník vysoko 4:0. Prosadili se oba stopeři Hejda s Brabcem, v poslední desetiminutovce navíc skórovali i střídající Ondrášek s Ba Louou.

Aktivní vstup do utkání v podání Viktorky narušil ve čtvrté minutě Kuzmanovič, který běžel po nedorozumění v plzeňské obraně sám proti Staňkovi, svou ránu ale opřel jen do tyče. Po několika náznacích tak skóre otevřeli domácí. LukᚠHejda podporoval útok od úvodního hvizdu, dostával se i k zakončením ve vápně a po půl hodině hry také otevřel skóre po pěkné souhře Kalvacha s centrujícím Hybšem.

Hned zkraje druhého poločasu se navíc prosadil i druhý z plzeňské stoperské dvojice – k Jakubu Brabcovi propadl v pokutovém území centr od rohového praporku a plzeňský kapitán jej uklidil za Laštůvku. Po gólech proti Příbrami a Spartě se zapsal mezi střelce při třetím ligovém startu v řadě.

I po druhém gólu byl k vidění zajímavý fotbal. Staněk se vyznamenal proti střele střídajícího Sora, který se jej pokoušel podstřelit z dobré pozice. Na druhé straně měl na noze po další standardní situaci další branku Hejda, jeho pokus ale na brankové čáře reflexivně vytáhl Laštůvka. O chvíli později měl navíc ostravský brankář velké štěstí, když Pavel Šulc po zpětné přihrávce na vápno napálil balon do tyče, na stejné místo jako v úvodu zápasu Kuzmanovič.

Po prostřídání dokonali povedené nedělní odpoledne ještě Zdeněk Ondrášek, který prostřelil Laštůvku zpoza šestnáctky a po góle v Ostravě skóroval i ve druhém utkání s tímto soupeřem v letošní sezoně. Dvě minuty před koncem pak využil své šance i Adriel Ba Loua, který ostravského brankáře přehodil a upravil na konečných 4:0.

Záznam