Trenér Miroslav Koubek odpovídal na dotazy novinářů na pozápasové tiskové konferenci.

Jste rád, že mužstvo znovu ukázalo charakter a zvládlo dnešní utkání?

Určitě ano, myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Zápas byl plný brankových šancí, myslím si, že jsme jich měli více. Do zápasu jsme se dostávali trochu pomaleji, Slovácko dobře napadlo a mělo dobrý presinkový tlak. Poté jsme chytili rytmus, začali být nebezpeční. Nᚠvýkon se začal zvedat a o poločase jsme vedli 2:1. Ve druhém poločase jsme měli velkou územní převahu, ale paradoxně přišel vyrovnávací gól. Jsme rádi, že se nám povedl závěr a vyhráli jsme.

Pavel Šulc dnes vstřelil hattrick. Je vidět, že mu to celý tým přeje. Máte z Pavla radost?

Mám z něj velkou radost, zaslouží si to. To, že mu to celý tým přeje, dokazuje to, že mu TomᚠChorý přenechal zahrávání penalty. Tomᚠje exekutor číslo jedna a přenechal to Pavlovi. Od Tomáše to bylo hezké gesto.

Když Pavel Šulc běžel sám na prázdnou branku, celý stadion byl na nohou. Co jste si říkal v tu chvíli?

Pocioval jsem to, že ho lidi mají rádi. Nepochyboval jsem o tom, že dá gól. Je to rychlý hráč a věděl jsem, že ho nikdo nechytne.

Viděl jste v Pavlovi takový gólový potenciál?

On nebyl vyhlášený střelec, ale myslím si, že pro něj je důležité, že dostane prostor v systémech. Pavla jsem vždy považoval za hráče, který by měl mít prostor v tom středu hřiště. Pracuje na koncovce na trénincích a roste.

Byly dnešní změny v sestavě plánované?

Ano. V současné době máme tři středové hráče. Šulcíka do toho nepočítám, jelikož hraje vepředu. Chtěli jsme to prorotovat. Je čtrnáct dní do konce sezony, čekají nás čtyři zápasy a je nutnost to protočit.