V rámci tradiční ankety Fotbalista roku pro rok 2020 byl poprvé zvolen nejlepší hráč na esportovém poli. Historicky prvním vítězem se stal viktorián LukᚠPour alias T9Laky. Gratulujeme!

Do poroty byli zařazeni zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři FIFA týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři esportových turnajů, fanoušci, ale také fotbalisté české reprezentace Patrik Schick a Jakub Jankto, kteří sami rádi hrají hru FIFA od EA Sports. Celkem tak bylo 50 hlasujících.

Vítězem se nakonec stal viktorián T9Laky, kterému tímto velmi gratulujeme! „Je super pocit být historicky prvním vítězem této ankety,“ netají LukᚠPour. „Hlasovali lidé z branže, kteří se esportu hodně věnují, a tak je pro mě cenné, že jsem byl jednička právě u nich. Toto ocenění řadím velmi vysoko,“ těší Lakyho.

Z roku 2020 bude nejradši vzpomínat na lednové vítězství v e:Lize. Její další ročník se hraje již tento víkend, konkrétně boj o finále. Ten plzeňský je na programu v neděli od 17 do 19 hodin a vysílán bude na oficiálním twitch kanále e:Ligy. „Letos to bude trošku jiné. Kolega do finále mi vzejde právě z této kvalifikace, ale cíle budeme mít určitě opět nejvyšší, vítězství chceme obhájit,“ netají ty nejvyšší ambice.

Kromě e:Ligy se T9Laky v nejbližší době ještě těší na poslední evropskou kvalifikaci – boj o play-off, který je na programu 10. a 11. dubna, či na boj o reprezentaci.

Pokud vás zajímá více ze světa eSportu, sledujte oficiální instagramový účet FCVP eSport.