9. 6. 2022    U13 - reportáž

Třináctka přehrála i Spartu a dál suverénně vede ligu žáků

FC Viktoria Plzeň

23. kolo / Středa 8. 6. 2022, 16:00 / Plzeň, 33. ZŠ

23. kolo / Středa 8. 6. 2022, 16:00
Plzeň, 33. ZŠ

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:0)

AC Sparta Praha

FC Viktoria Plzeň

Kotlařík - Böhm, Flachs, Holub, Houser, Mašek M. A., Mašek P., Mikula (C), Rada, Vilímek, Vlček, Volf, Vukovič, Zýka, Folk, Bednář, Hengstermann, Petrák

statistiky

Branky: 44. Vukovič, 47. Zýka, 61. Mašek M. A. - 57. Švec, 87. Kos, Rozhodčí: Měřička

Diváci: 84

Mladí viktoriáni v letošní sezoně vlastně neznají pocit, jaký přináší prohra. Nejen, že vedou ligu se suverénním náskokem, ale rovněž ovládli víkendový turnaj v Roudnici nad Labem, v němž za sebou nechali Herthu Berlín, Manchester United nebo Lipsko a jako jediný neporažený tým pozvedli nad hlavy pohár pro vítěze. A na úspěch navázali ligovou výhrou nad Spartou.

Na první gól ale svěřenci trenéra Martina Vísnera čekali na své poměry nezvykle dlouho. Až minutu před koncem prvního dějství sí sparanské branky rozvlnil kanonýr Kristian Vukovič, pro něhož to byl už 67. gól v tomto ročníku! Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Viktorku.

Nejen závěr první, ale i začátek druhé půle vyšel pro červenomodré ideálně. Na listinu střelců se vedle Vukoviče brzy zapsal i Jan Zýka a už to bylo 2:0.

V 57. minutě ale přišla drobná komplikace v podobě inkasované branky, na níž ovšem jen o čtyři minuty později dokázal odpovědět Michael Alexandr Mašek a náskok Viktorie tak opět povýšil na dvougólový.

Ten pak Západočeši dlouho drželi a i přes druhou trefu Sparty z 87. minuty hry dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce a připsat si už 24. výhru v řadě, což z nich činí jediný tým bez ztráty jediného bodu. Navíc disponují dechberoucím skóre 271:35!

Hned tuto neděli viktoriánské naděje hrají znovu, tentokrát v areálu 33. ZŠ v Plzni vyzvou SKP České Budějovice. Úvodní hvizd zazní v 10:15.

hodnocení trenéra

Martin Vísner: „Dnes jsme na domácí půdě narazili na tým Sparty Praha, kdy jsme se konkrétně připravovali na určitý způsob hry soupeře a zároveň podporu našich silných stránek. Jednalo se o velmi zajímavé utkání ve velkém tempu s mnoha šancemi na obou stranách. Ve výsledku jsme byli týmem, který soupeře přestřílel na počet zakončení a v konečném důsledku i branky. Důležité je ale i nadále pracovat na větším důrazu a přesnosti v pokutovém území a stejně tak i prvním doteku při převzetí míče. Kluci jsou vnímaví a dobře reagují na situace, ale mnohdy nás přibrzdí drobné technické chyby, na kterých musíme dále pracovat.“