Viktoria Plzeň má zbrusunové esportové týmy. K profesionálovi T9Lakymu hájícímu červenomodré barvy na poli eSportu a hráčům ve spolupráci s Inaequalis se přidávají dva nové týmy v rámci Pro Clubs sekce: FCVP eSport – Xbox a FCVP eSport – PS4.

Západočeský klub rozšiřuje své portfolio na území eSportu, kde od začátku působení sklízí velké úspěchy zejména díky „Lakymu“. Nyní se o to pokusí také se dvěma novými týmy Pro Clubs (Xbox a PS4). Soupisky hráčů z obou sekcí najdete ZDE.

Pro Clubs jsou herním módem, který se asi nejvíce podobá skutečnému fotbalu. Hraje se v něm 11 na 11 a každý přitom ovládá pouze jednoho hráče, svého virtuálního profesionála. Postupným hraním získává dovednostní body, které může využít na jeho vylepšení.

„Za celý nᚠtým bych chtěl říct, že si této příležitosti moc vážíme a budeme dělat vše pro to, abychom Viktorku reprezentovali v co nejlepším světle,“ slibuje kapitán týmu FCVP eSport – PS4, hráč pod přezdívkou Erionel.

O první úspěch se jeho tým pokusí dnes večer, kdy startuje mezinárodní turnaj Zawisza International Cup. Hráči FCVP eSport – PS4 se utkají s MTK Budapeš, Académica de Coimbra, Zawisza Bydgoszcz, Estoril Praia a Debreceni VSC. Zápasy začínají ve 21 hodin a sledovat je můžete ZDE.

Rozpis zápasů (29. 9. aktualizováno o výsledky)

FC Viktoria Plzeň – MTK Budapeš 1:2
FC Viktoria Plzeň – Académica de Coimbra 3:1
Zawisza Bydgoszcz – FC Viktoria Plzeň 1:1
Estoril Praia – FC Viktoria Plzeň 1:0
Debreceni VSC – FC Viktoria Plzeň 1:1

Konečné umístění

1. MTK Budapeš
2. Académica de Coimbra
3. Zawisza Bydgoszcz
4. Debreceni VSC
5. Viktoria Plzeň
6. Estoril Praia