26. 6. 2021    Zápas

Viktoria v prvním přátelském utkání porazila Spartak Trnava!

FC Viktoria Plzeň
58. Šulc
67. Chorý (pen.)
70. Kayamba (pen.)
84. Havel

Přátelák / Sobota 26. 6. 2021, 10:00 / Luční

Přátelák / Sobota 26. 6. 2021, 10:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:1

(0:0)

Spartak Trnava

83. Kolesár

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Hruška – Koželuh, Hejda, Gabriel, Falta – Hlavatý, Kalvach, Čermák – Kopic, Matějka, Ba Loua.
2. poločas: Hruška – Havel, Kaša, Pernica, Hybš – Bucha, Ndiaye, Šulc (63. Hlavatý) – Kayamba, Chorý, Mosquera.

Spartak Trnava

Takáč (46. Kamenár) – Koštrna (46. Čurma), Anthony, Twardzik (61. Kóša), Mikovič (46. Trajkovski) – Cabral (46. Iván), Grič (61. Kolesár), Procházka, Savvidis (46. Bukata), Yao (46. Yusuf) – Vlasko (61. Olejník)

statistiky

Branky: 58. Šulc, 67. Chorý (pen.), 70. Kayamba (pen.), 84. Havel – 83. Kolesár, Rozhodčí: Petřík – Flimmel, Leška

Diváci: 200

V prvním přátelském utkání sezony 2021/2022 přivítali viktoriáni v Luční ulici slovenský Spartak Trnava. Trenér Michal Bílek si v zápase vyzkoušel hned 21 hráčů. V prvním poločas gól nepadl, ve druhém už se červenomodří postarali o vítězství!

První velkou šanci zápasu měli hosté. Savvidis poslal pas za obranu na Vlaska, kterého ale dobře vychytal Aleš Hruška. Na druhé straně zahrozili červenomodří po rohových kopech. Centr Ba Louy se snažil hlavou uklidit Jan Kopic, tentokráte dobře zakročil Dominik Takáč. Po dalším rohu zakončovali neúspěšně Šimon Gabriel s Michalem Hlavatým. Další velkou šanci měl Spartak Trnava ve 28. minutě, úplně osamocený šel na Hrušku Jakub Grič, ale domácí gólman vytasil skvělý zákrok. Pět minut před koncem půle vyslal Šimon Falta krásně Adriela Ba Louu, jehož zakončení vyrazil Takáč. První dějství tak gól nepřineslo.

Ve druhém poločase, do kterého nastoupili Plzeňští krom brankáře v úplně jiním složení, měli gól na noze Pavel Šulc s Tomášem Chorým, oba v průběhu 55. minuty, ale na brankáře Kamenára nevyzráli. Krátce poté už viktoriáni skórovali. Po centru Jhona Mosquery byl na bližší tyči připravený Pavel Šulc, který dopravil míč do sítě. 1:0! Plzeňský odchovanec poté musel hru opustit kvůli zranění, do akce se tak vrátil kapitán z první půle Michal Hlavatý.

V 67. minutě byla po faulu na Mosqueru nařízena penalta, kterou bezpečně proměnil TomᚠChorý – 2:0! Tři minuty nato byl na úplně stejném místě Jhon Mosquera opět faulován, tentokráte se pokutového kopu ujal Joel Kayamba, který poslal míč do horního rohu brány. 3:0! V 83. minutě zařídil Trnavě tečovanou střelou snížení Peter Kolesár, přihrával mu bývalý viktorián Roman Procházka.

Minutu nato se ale domácí dostali zpět do vedení o tři góly. Po akci Tomáše Chorého dorazil balon do brány Milan Havel! Dále už se nic nestalo, Plzeň tak porazila trnavský Spartak 4:1.

Další přátelský zápas čeká Viktorii ve středu od 16:00 proti Příbrami, hrát se bude v Přešticích.

Záznam

Sestřih