23. 10. 2018    Zápas - poháry

Viktoriáni bojovali o body na půdě úřadujícího šampiona až do konce

FC Viktoria Plzeň
11. Benzema
56. Marcelo

3. kolo / Úterý 23. 10. 2018, 21:00 / Estadio Santiago Bernabéu

3. kolo / Úterý 23. 10. 2018, 21:00
Estadio Santiago Bernabéu

Real Madrid CF

2:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

79. Hrošovský

sestavy

Real Madrid CF

Navas – Lucas Vázquez, Ramos (C), Nacho, Marcelo – Modrič, Casemiro, Kroos – Bale (75. Asensio), Benzema (88. Mariano), Isco (54. Valverde)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Procházka (65. Hořava), Hrošovský – Havel (76. Ekpai), Čermák, Petržela (86. Řezníček) – Krmenčík

statistiky

Branky: 11. Benzema, 56. Marcelo – 79. Hrošovský, ŽK: Isco, Kroos, Ramos – Limberský, Rozhodčí: Grinfield – Shimon, Hassan (všichni Izrael)

Diváci: 67 356

Jeden z největších zápasů v historii klubu mají viktoriáni za sebou. Západočeši na Estadiu Santiago Bernabéu statečně vzdorovali Realu Madrid, kterému nakonec po více než sympatickém výkonu podlehli 1:2. Jedinou branku Plzeňanů obstaral v 79. minutě Patrik Hrošovský.

Do první velké šance zápasu se dostal Sergio Ramos, který po rohovém kopu Toniho Kroose hlavičkou trefil pouze tyč Hruškovy brány. V 11. minutě měli obrovskou příležitost jít do vedení také viktoriáni! Milan Petržela po přihrávce za obranu unikl až do vápna, jeho první střelu mu nohama vykopl Keylor Navas, dorážku hbitý záložník poslal mimo. A tak se vcelku hned projevilo klasické nedáš, dostaneš. Ještě ve stejné minutě dostal Real hlavičkou do vedení Karim Benzema.

Hráče v bílém vstřelený gól evidentně uklidnil a v dalším průběhu několik minut trpělivě kombinovali na polovině Viktorie. Po půl hodině hry ale měli Západočeši další světlý okamžik. Petržela přenechal balón Limberskému, ten však z úhlu nedokázal přesně přehodit vyběhnutého Navase. Stejně jako při první gólové akci, Madrid mohl znovu hned z protiútoku trestat! Střelec té první, Karim Benzema, z levé strany zasekl přes Milana Havla, Aleš Hruška naštěstí jeho střelu z úhlu pokryl.

Chvíli nato ale brankář Viktorie zaváhal. Nepřesnou přihrávkou nabídl šanci Iscovi, avšak španělský reprezentant obloučkem přes vyběhnuvšího Hrušku nezamířil tam, kam by chtěl. Dvě minuty poté si gólman Viktorky napravil reputaci, kdy famózním zákrokem zneškodnil další pokus Isca. Plzeň měla miliardovou tutovku se závěrem první půle! Po nádherné akci z pravé strany Radim Řezník milimetrovým pasem našel na malém vápně úplně volného Patrika Hrošovského, ten však netrefil zívající bránu a přestřelil. I proto se šlo do šaten za negativního skóre 0:1.

Jak poločas skončil, tak začal ten druhý – příležitostí Plzně. Michael Krmenčík po zemi nacentroval na Milana Havla, ten ze skluzu nasměroval míč vedle pravou tyč. Jenže to byl zase Real, kdo se poté radoval. Střídající Valverde našel Marcela, jenž si poradil s klidem a zvýšil vedení domácích na 2:0. Ještě vyšší rozdíl ve skóre mohl zařídit Luka Modrič, střelou levačkou ale nenachytal Aleše Hrušku.

V dalších dvou šancích se ocitl Gareth Bale a obě kousek minuly pravou tyč – nejprve hlavička po centru Kroose, následně jeho utažená střela zpoza vápna. Vyloženou příležitost měl následně Lucas Vázquez, který si naskočil na přesný centr Asensia, jenže hlavou nenasměroval míč do sítě.

Tentokrát stálo štěstí na straně Viktorie, protože se po neproměněných akcí Realu dočkala gólu ona. Patrik Hrošovský napřáhl ke střele za vápnem a ta skončila až za Navasovými zády. Západočeši se tak zcela zaslouženě dočkali gólu a na Santiago Bernabéu jedenáct minut před koncem snížili na rozdíl jediné trefy.

Červenomodří se až do záverečného hvizdu snažili o vyrovnání skóre, nakonec už se ale kýžené trefy nedočkali. Viktoriáni tak po více než sympatickém výkonu podlehli ve španělské metropoli slavnému Realu Madrid 1:2.

Související články