11. 10. 2018    Zápas

Viktoriáni postupují přes Vyškov do dalšího kola MOL Cupu

FC Viktoria Plzeň
55. O. Vintr

3. kolo / Čtvrtek 11. 10. 2018, 16:00 / SA Vyškov

3. kolo / Čtvrtek 11. 10. 2018, 16:00
SA Vyškov

MFK Vyškov

1:5

(0:4)

FC Viktoria Plzeň

5. Chorý
24. Chorý
28. Řezníček
45. Chorý
49. Chorý

sestavy

MFK Vyškov

Sova – Sečkář (46. Novotný), Krejčí, M. Vintr, O. Vintr, Matocha, Lahodný, Cvijovič (17. Zavadil), Tijani (C), Jeřábek, Němeček (66. Přerovský)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Hubník (C), Pernica, Hájek – Petržela (66. Ekpai), Procházka, Bucha, Havel – Čermák – Chorý, Řezníček

statistiky

Branky: 55. O. Vintr – 5. Chorý, 24. Chorý, 28. Řezníček, 45. Chorý, 49. Chorý, ŽK: Matocha, Rozhodčí: Vojkovský – Batík, Dohnálek

Diváci: 2463

Viktoria ve 3. kole zahájila svou pou českým pohárem MOL Cup. Na úvod se představila na půdě účastníka MSFL z Vyškova. Střelecky se zadařilo především Tomáši Chorému, který se na vítězství 5:1 podílel čtyřmi brankami.

První pokus o zakončení měl domácí celek, David Němeček ale hlavou mířil nepřesně. Hned v páté minutě se ale ujala vedení Viktoria. Domácímu brankáři nevyšel odkop od branky, čehož využil TomᚠChorý k pohodlnému gólu na 1:0. Druhou branku mohl přidat z dobré pozice Jakub Řezníček, po centru Hubníka ale nemířil přesně. Na opačné straně hlavičkoval po rohovém kopu kapitán Tijani nad břevno. Ve 24. minutě šli Plzeňané do dvoubrankového vedení, po pasu za obranu se prosadil opět TomᚠChorý.

Vzápětí to bylo 3:0. Po dalším zaváhání defenzivy Vyškova se přízemní střelou podél brankáře Sovy prosadil Jakub Řezníček. Po půlhodině hry mohl hattrick dovršit Chorý, jeho pokus hlavou ale postrádal přesnost. Zajímavou příležitost nevyužil také Milan Petržela, jehož střela z voleje šla vedle branky. Poté se domácí gólman TadeᚠSova zaskvěl proti krásné střele Pavla Buchy. Ještě v závěru první půle přidal čtvrtý gól viktoriánů po skvělé práci Petržely TomᚠChorý, který tak dovršil hattrick.

Do druhého poločasu vstoupila Viktoria také brankou. Ve vápně se k míči dostal TomᚠChorý, krásnou kličkou obešel gólmana a upravil už na 5:0. Šlo o čtvrtý zásah vytáhlého útočníka v tomto utkání. V 55. minutě Vyškov snížil, po samostatném úniku totiž Hrušku obešel Ondřej Vintr. Osm minut nato sehrál společně s bratrem Markem další pěknou akci, která ale skončila střelou mimo bránu.

V průběhu 67. minuty trenér Vrba poprvé vystřídal, Milana Petrželu nahradil na hřišti Ubong Ekpai. Deset minut před koncem předvedli domácí pěknou akci, kterou zakončoval Daniel Přerovský střelou nad svatyni Aleše Hrušky. Další branku už zhruba dva a půl tisíce diváků ve Vyškově nevidělo, Viktoria Plzeň tak postoupila do 4. kola po vítězství 5:1!