10. 4. 2021    Zápas

Viktorii skončila série výher, na půdě Karviné pouze remizovala

FC Viktoria Plzeň
13. Papadopulos

26. kolo / Sobota 10. 4. 2021, 14:00 / Městský stadion Karviná

26. kolo / Sobota 10. 4. 2021, 14:00
Městský stadion Karviná

MFK Karviná

1:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

52. Beauguel

sestavy

MFK Karviná

Ciupa – Mikuš, Santos, Šindelář, Mazáň – Qose (70. Dramé), Mangabeira – Čmelík (90+3. Haša), Herc (84. Ostrák), Bartošák (90+3. Sinjavskij) – Papadopulos (84. Jursa)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Hybš (46. Mihálik) – Káčer (84. Hořava), Kalvach, Šulc (77. Matějka) – Ba Loua (84. Kovařík), Ondrášek (46. Beauguel), Falta

statistiky

Branky: 13. Papadopulos – 52. Beauguel, ŽK: Mazáň, Čmelík – Kovařík, Rozhodčí: Hocek – Blažej, Šimáček

Diváci: uzavřeno

Pátá ligová výhra v řadě se nekonala. Viktoria Plzeň v zápase 26. kola FORTUNA:LIGY po několika neproměněných příležitostí pouze remizovala na půdě Karviné 1:1. Na začátku druhé půle srovnával stav utkání Jean-David Beauguel svou jubilejní 10. trefou v sezoně.

Hned do úvodních minut viktoriáni vlétli po hlavě, v první desetiminutovce měli až tři stoprocentní šance. Jako první Miroslav Káčer zachytil balon a Adriel Ba Loua následně vyslal Pavla Šulce, který ale trefil jen brankáře domácích. Aktivní vstup Plzně pokračoval, to když Filip Kaša výborně našel na levé straně Šimona Faltu, jenž nabil Lukáši Kalvachovi. Jeho zakončení ale zastavil na poslední chvíli Martin Šindelář na brankové čáře.

Do třetice nevyužil velké možnosti Pavel Šulc po centru Ba Louy, když hlavičkoval pouze do gólmana Karviné. Oproti tomu Slezané se trefili hned ze své první akce zápasu. LukᚠČmelík utekl na pravé straně, odcentroval do vápna přesně na kopačku Michala Papadopulose a bývalý hráč londýnského Arsenalu otevřel skóre.

Západočechům se i nadále štěstí vyhýbalo. Po přihrávce aktivního Ba Louy z levé strany Pavel Šulc zblízka pouze napálil Jiřího Ciupu, který pak chytil i s pomocí břevna také dorážku Milana Havla. Bývalý mládežnický reprezentant zářil i v dalším průběhu hry, také Zdeněk Ondrášek si na něm po kvalitním centru Adriela Ba Louy vylámal zuby.

Fotbalisté ze Slezska mohli ze dvou střel trefit dva góly, ale jejich druhé radosti zabránil parádním zákrokem Jindřich Staněk, jenž dalekonosnou pumelici Kristiho Qoseho vyrazil na tyč. Atraktivní první poločas plný pohledných akcí skončil vedením domácích 1:0.

Zaslouženého vyrovnání se Plzeňané dočkali už sedm minut po příchodu svého nejlepšího střelce. Pavel Šulc přihrál na Jeana-Davida Beauguela, ten se šikovně obtočil okolo svého soka a svým jubilejním 10. gólem v právě probíhající sezoně F:L srovnal na 1:1. Otočit vývoj utkání mohl další střídající hráč Ondřej Mihálik, ale zblízka napálil jen břevno.

Druhá půle už nebyla tak bohatá na vyložené šance, a tak Viktorka nezapsala svou pátou ligovou výhru v řadě. Na půdě Karviné svěřenci Adriana Gužy po několika neproměněných příležitostí pouze remizovali.

Záznam