16. 4. 2023    Zápas

Z Ostravy bez bodů, výhru Baníku řídil Tijani

FC Viktoria Plzeň
7. Tijani
58. Tijani

27. kolo / Neděle 16. 4. 2023, 19:00 / Městský stadion Ostrava

27. kolo / Neděle 16. 4. 2023, 19:00
Městský stadion Ostrava

FC Baník Ostrava

2:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

79. Hejda

sestavy

FC Baník Ostrava

Letáček – Juroška, Bitri, Pojezný, Šehić – Kaloč (C) – Buchta (90. Lischka), Klíma (78. Fleišman), Boula (69. Kuzmanović), Plavšić – Tijani (78. Almási)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík (86. Jirka), Hejda (C), Jemelka, Havel (34. Kopic) – Kalvach, Bucha (86. Květ) – Sýkora, Vlkanova (46. Vydra), Mosquera – Chorý (74. Durosinmi)

statistiky

Branky: 7. Tijani, 58. Tijani – 79. Hejda, ŽK: Tijani, Šehić, Kaloč – Mosquera, Sýkora, Hejda, Rozhodčí: Starý – Paták, Machač, VAR: Adámková

Diváci: 7150

Viktoriáni nedokázali v nedělním večerním zápase bodovat na půdě Baníku, který se v průběhu zápasu dostal díky gólům Tijaniho do dvougólového vedení. Naděje domácích navíc dlouho živil skvěle chytající Letáček, kterého nakonec prostřelil až v 79. minutě LukᚠHejda. Alespoň vyrovnat už ale Plzeňští nestihli.

Na větší šance se v Ostravě nečekalo dlouho. Hned v šesté minutě mohl otevřít skóre Adam Vlkanova, po chytře rozehraném autu a rychlém přízemním centru Holíka ale uvnitř vápna minul ostravskou branku. Hned o minutu později naopak využili svou první šanci domácí. Po zákroku Staňka zůstal na malém vápně nehlídaný Muhamed Tijani, který si našel odražený balon a uklidil jej za záda plzeňského brankáře.

Vyrovnat mohl Chorý, jeho pokus ze 17. minuty vyrazil dobře postavený Letáček. Viktoriáni ve zbytku první půle převážně kontrolovali balon i hru a tlačili se do zakončení, cestu skrz šestnáctku ale nenašel ani tvrdý pokus Pavla Buchy. V nastaveném čase si ještě našel vysoký míč z přímého kopu Chorý a hlavou mířil přesně, opět jej ale zastavil Letáček.

Po změně stran pálil z dobré pozice Sýkora a hned po minutě se objevil sám před brankářem Baníku také Bucha, ani jeden z nich jej ale nedokázal prostřelit. To Ostravané se v 58. minutě po delší době dostali k plzeňské šestnáctce a hned znovu udeřili. Klíma centroval na bližší tyč, odkud hlavou zakončoval Tijani svým druhým gólem zápasu.

O chvíli později se domácí prosadili potřetí po rozehraném přímém kopu a centru z levé strany, tento gól ale rozhodčí kvůli ofsajdu odvolali. Na druhé straně pokračoval souboj plzeňských hráčů s ostravským brankářem, který zastavil i další Chorého hlavičku. Nestačil až na zakončení kapitána Lukáše Hejdy, který v 79. minutě snížil hlavou opět na rozdíl jediné branky. Vyrovnat už ale viktoriáni nedokázali, když v největší šanci v nastaveném čase zastavila Matěje Vydru tyč a Mosquera následně z dobré pozice přestřelil.

Záznam