Šest přátelských zápasů, šest výher. Viktoria zvládla i druhé utkání na rakouském soustředění a porazila Wacker Innsbruck 2:0, v přípravě se tak nadále drží na vítězné vlně. Zápas zhodnotili asistent trenéra Dušan Fitzel a útočník (a čerstvý otec) TomᚠChorý.

„Velice zajímavý zápas z naší strany,“ započal své hodnocení Fitzel. „Soupeř nás donutil k tomu, že šlo o velice běhavé utkání. Wacker hrál se třemi obránci, což je zajímavé. Přesto jsme zápas zvládli bez problémů, dali dva góly a mohli přidat i další. Soupeř se v podstatě k ničemu nedostal, obrana fungovala dobře,“ byl asistent kouče spokojený.

Viktoria vyhrála všechny přátelské zápasy, Dušan Fitzel ale upozorňuje, že chleba se bude lámat až v mistrovských utkáních. „Z tohoto pohledu bych to silně oddělil. Ano, jsme spokojení, že vyhráváme, zápasy mají úroveň a trénujeme ve velmi dobrém prostředí, ale rozhodovat se bude až později,“ pravil jasně.

Zápas zhodnotil také útočník TomᚠChorý. „Nedostali jsme gól, to je hodně důležité. Soupeř hrál na tři beky a někdy to stáhnul na pět, těžce se tam dostávalo, ale i tak jsme byli lepší a měli dost slibných příležitostí. Mohlo to skončit i větším rozdílem, soupeře jsme skoro k ničemu nepustili,“ pochválil týmovou práci čerstvý otec.

V minulém utkání s Achmatem Groznyj nebyl Chorý k dispozici, protože narychlo cestoval za svou manželkou do Plzně, aby poprvé viděl svou novorozenou dceru Elenu. „Pořád na ně myslím, jsme hodně v kontaktu. Mám husí kůži už jen z toho, když se mě na to ptáte. Jsem šastný, je to nepopsatelný pocit,“ řekl se slzami na krajíčku.

Fotogalerie