Dohrávka 23. kola FORTUNA:LIGY se blíží! Viktoria již ve středu od 18:00 hraje na hřišti pražské Sparty a na předzápasový rozhovor jsme si pozvali obránce Filipa Kašu. Jak reagoval na změnu na trenérském postu, jak se těší na atraktivní duel a co podle něj bude potřeba nejvíce zlepšit v plzeňské hře?

Hlavním tématem posledních dní byla změna na trenérském postu, Adriana Gužu nahradil Michal Bílek. „Neseme na tom vinu celý tým, ale věřím, že nám tato změna pomůže a nakopne nás,“ říká Filip Kaša.

Ten si plně uvědomuje, že bude potřeba zlepšit defenzivní hru. Viktoria za poslední dva zápasy inkasovala osm branek. „S trenérem už jsme začali pracovat na taktice. Věřím, že se oproti minulým dvěma zápasům zlepšíme. Ty se nám z defenzivního hlediska určitě nepovedly. Musíme se z toho ponaučit. Každý musí začít sám od sebe a věřím, že na Spartě to bude úplně o něčem jiném,“ věří střední obránce hrající s číslem 35.

„Na zápas se těším. Se Spartou bývají duely vždy výborné a já věřím, že ho zvládneme dovést do vítězného konce,“ dodává. „Čeká nás kvalitní tým s kvalitními hráči, nebude to nic jednoduchého. Musíme do toho každý dát všechno a vrátit se na vítěznou vlnu,“ uzavírá rozhovor Filip Kaša.

Zápas na Letné začíná ve středu 12. května v 18:00, přímým přenosem jej odvysílá O2 TV Sport. Půjde o jubilejní 50. vzájemný ligový duel, z nichž viktoriáni stáli na straně vítězů v 18 případech. Navíc Plzeň drží sérii výher se Spartou ve FORTUNA:LIZE již pět utkání. Naposledy tomu tak bylo v listopadu 2020 v poměru 3:1, kdy se o branky postarali Pavel Bucha, Zdeněk Ondrášek a LukᚠHejda. Za hosty skóroval Ladislav Krejčí ml.