V posledním zápase před nadstavbou částí viktoriáni remizovali s Teplicemi, který zachraňovali v poslední pětiminutovce. Utkání posléze zhodnotili střelec vyrovnávací branky TomᚠChorý a trenér Michal Bílek.

„Dnes jsme nesehráli dobré utkání. První poločas byl velmi špatný, nebyli jsme vůbec nebezpeční. Neměli jsme pohyb, nevyhrávali jsme osobní souboje, druhé balony…“ nebral si servítky Michal Bílek. „Trochu jsme se začali prosazovat až posledních dvacet třicet minut, to jsme si vytvářeli šance i tlak, ale nestačilo to na to, abychom vyhráli,“ pokračoval trenér.

„Už po minulém kole jsme věděli, že o první dvě příčky budeme s tou ztrátou jen těžko bojovat. Mluvili jsme o tom, že je potřeba ligu dohrát dobře a výsledkově to zvládat. Tohle utkání to tak ale nebylo. Jak už jsem říkal, první půle byla velmi slabá, chybělo tam prakticky všechno,“ mrzelo kouče FCVP.

S Michalem Bílkem souhlasil i střelec jediné branky TomᚠChorý. „První poločas nebyl vůbec ideální. Měli jsme málo pohybu, hodně doteků s balonem, bylo to pomalé, do vápna nelítaly žádné centry…“ vyjmenovával vytáhlý útočník s číslem 15. „Inkasovaný gól v druhém poločase nás nakopl a pak už to bylo vesměs na jednu bránu. Bohužel jsme vytěžili jen vyrovnání,“ řekl Chorý.

Kde vidí příčiny častých ztrát bodů? „Opakuje se scénář, který se naplňuje celé jaro, kdy vždycky nějaký gól dostaneme, což se nám v minulé sezoně nestávalo, nebo jsme dokázali vyhrávat 2:1. Naopak z jedné šance, kterou nabídneme soupeři, a ani to nemusí být pořádná šance, tak to promění…“ hledal důvody TomᚠChorý.

„Neodráží se nám to tak, jak bychom potřebovali. Situace máme, ale vždycky nás skolí nějaká chyba, nějaký hloupý gól, kupí se to… Lepí se nám smůla na paty, ze které se můžeme dostat jen sami tvrdou prací. Věřím, že tenhle tým je natolik silný, abychom ještě ukázali, že na to máme a zvrátíme to,“ uzavřel kanonýr Západočechů.

Fotogalerie