Utkání se Slovanem Liberec je věnováno na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně. Jak tuhle klubovou aktivaci vnímá krajní hráč Adam Hloušek? A co společně s trenérem Pavlem Vrbou od duelu očekávají?

Dva měsíce zpátky představila Viktoria Plzeň unikátní tramvaj na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně. V ten den vstoupil do registru dárců také Adam Hloušek, a tak si další pokračování spolupráce s NTKD pochvaluje. „Už tehdy se o tom veřejnost dozvěděla. Teď si myslím, že když jde o fotbalový zápas, tak se to dostane opět k více lidem, nejen v Plzni, ale i v České republice. Super věc a doufám, že to pomůže,“ říká.

Rozpovídal se ale také o samotném duelu. „Liberec bude další těžký soupeř. V naší lize ani není lehkého soupeře, o tom jsme se přesvědčili třeba i ve Zlíně,“ reflektuje remízu 1:1 z posledního kola, kterou budou chtít viktoriáni napravit. „Sice jsme tam dominovali na míči a ve hře, ale fotbal je o šancích. Musíme hrát svůj fotbal a hlavně proměňovat šance, to je nejdůležitější,“ ví Hloušek.

„Samozřejmě musíme napravovat naše ztráty z posledních zápasů,“ uvědomuje si také trenér Pavel Vrba. „Jsme v roli, kdy potřebujeme zvítězit, a k tomu nevede jiná cesta než přes útok. Budeme chtít být ofenzivní,“ říká kouč, který si je ale vědom toho, že také Slovan má ofenzivní mužstvo: „Hráči jako Potočný a Musa se často prosazují, ale je to o celém týmu, jestli jim šance vytváří a dostává je do situací, ze kterých můžou ty góly dávat.“

Těší ho lepšící se zdravotní stav mužstva. „Uvidíme, jak to bude na konci týdne, ale předpokládáme, že po reprezentační přestávce budeme mít kádr úplně v pořádku,“ prozrazuje plzeňský lodivod. I vinou zranění Kovaříka s Kopicem se v posledních duelech usadil na pozici krajního záložníka Adam Hloušek, ačkoli sezonu začínal jako obránce. „Ten post znám ovšem moc dobře, hrál jsem ho třeba v Německu. Důležité pro mě je, že hraju, ale hlavně chci týmové úspěchy,“ říká s tím, že nemá problém hrát kdekoli na levém kraji.

Vstupenky na utkání jsou stále v prodeji! Od 12:30 vás čeká speciální autogramiáda plná hvězd v nadační tramvaji U Zvonu, více informací naleznete ZDE.