23. 10. 2022    B tým – reportáž

Ze západočeského derby odešly spokojenější Domažlice

FC Viktoria Plzeň

12. kolo / Neděle 23. 10. 2022, 10:30 / Luční / tráva

12. kolo / Neděle 23. 10. 2022, 10:30
Luční / tráva

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:1)

TJ Jiskra Domažlice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička - Oravec (85. Vacek), Fišer, Čihák (K), Paluska (90. Vach) - Sojka A., Pešek, Gaszczyk - Kronus, Vrba (85. Dabani), Pospíšil (72. Krůta)

TJ Jiskra Domažlice

Brych - Teršl, Limberský, Rychovský, Fedak, Mužík (K), Aubrecht (89. Brabec), Kuhajda, Zajíček (64. Došlý), Dvořák, Vávra (82. Sojka J.)

statistiky

Branky: 25. Dvořák, ŽK: 45. Mužík, 50. Dvořák, 81. Kuhajda, Rozhodčí: Švagr - Doubrava, Hessová

Diváci: 482

Po prohře ve Zbuzanech viktoriánskou rezervu čekala další těžká zkouška. Dnes se totiž v Luční utkala s Domažlicemi na čele s Davidem Limberským. Ty patřily rozhodně k těm t잚ím soupeřům v soutěži, po jedenácti kolech se nacházely na čtvrtém místě tabulky a na první Viktorku ztrácely pouhé tři body. Nakonec se jim podařilo Plzeňany bodově dorovnat, stačila jim na to jediná branka.

Po většinu první půle nebyly k vidění prakticky žádné gólové šance a nebylo to způsobeno hustou mlhou, která se od brzkého rána snášela na areál v Luční ulici. Ani jeden z týmů si zkrátka žádnou nevypracoval.

Ve 25. minutě ale přeci jen jedna přišla a radost do červenomodrých řad rozhodně nevnesla. Po zpětné přihrávce totiž pálil František Dvořák a svou střelou nedal Jedličkovi šanci. Nic podstatné se pak do přestávky na trávníku neodehrálo, a tak šli do kabin spokojenější hosté.

Už po dvou minutách druhého poločasu se mohlo skóre navýšit, ale Robert Aubrecht, jenž v Domažlicích hostuje právě z Viktorky, po povedeném centru trestuhodně přestřelil prázdnou branku.

Utkání pak začalo být poměrně vyostřené a docházelo i k nepěkným zákrokům, to vše hrálo do karet Domažlicím, kterým rozkouskovaná hra naprosto vyhovovala a nadále tak držela nejtěsnější možné vedení.

V 70. minutě se o změnu stavu pokusil Alexandr Sojka, ale jeho střela na zadní prosvištěla jen těsně vedle tyče Brychovy branky. Jen o chvilku později se po zpětné přihrávce do míče tvrdě opřel Adam Kronus, Brych ale jeho ránu ztečoval jen na roh.

Domažlice nakonec jednobrankové vedení udržely a bodově dorovnaly tým Josefa Parláska. Ten je ale díky lepšímu skóre v tabulce stále o příčku výš.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „V první řadě naši klíčoví hráči nepodali v dnešním utkání nadstandardní výkony, které podávali v těch zápasech vyhraných. Zde se bavíme především o ofenzivních hráčích. Zápas rozhodla jedna situace, kterou jsme si nepohlídali a hosté díky zkušenostem dokázali s vypětím všech sil výsledek ubránit a zvítězit. Mrzí mě, že jsme nezvládali řešit situace, kdy jsme byli ve vápně, ale nevystřelili jsme. Na druhou stranu to kluci odmakali, šli do toho naplno, takže jsme určitě nepropadli. Prohra nás samozřejmě mrzí, ale jedeme dál!“